Μενού
renti-episodeia
Δυνάμεις των ΜΑΤ προχωρούν σε προσαγωγές έξω από το κλειστό στου Ρέντη | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με ένα βαρύ κατηγορητήριο που περιλαμβάνεται σε ογκωδέστατη δικογραφία οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα 60 άτομα, ανάμεσα τους ηγετικά στελέχη συνδέσμου οργανωμένων οπαδών, που εμπλέκονται στη δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο στο Ρέντη.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι ανακοινώσεις δεν έγιναν ως είθισται από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ αλλά από τον ίδιο τον Αρχηγό της Αστυνομίας κ. Δημήτριο Μάλλιο ο οποίος επεσήμανε ότι: «Τους τελευταίους 4 μήνες η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διεξήγαγε υπό άκρα μυστικότητα εκτεταμένη έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής επίθεσης χούλιγκαν στην περιοχή του Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού της ΥΑΤ Γεώργιου Λυγγερίδη.

Όπως είναι ήδη γνωστό, για την εξιχνίαση αυτής της δολοφονικής επίθεσης, από την πρώτη στιγμή, είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 400 προσαγωγές, ώστε να μην χαθεί κανένα πειστήριο, ενώ ένα άτομο είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, Στη συνέχεια, η δικογραφία που συντάχθηκε περιελάμβανε μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα που κατέδειξαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση, ενώ επιβεβαίωναν συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα.

Εγκληματική οργάνωση χούλιγκαν

Ειδικότερα, προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις και δρούσαν κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα. Για την αποδόμηση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα διεξήχθη, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικών σκύλων, με αποτέλεσμα τη σύλληψη, μέχρι στιγμής 60 ατόμων.

Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί 58 έρευνες σε οικίες και 15 σε οχήματα και έχουν κατασχεθεί πλήθος πειστηρίων όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα. Η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας και συνολικά της ανομίας είναι απόλυτη. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για την ασφάλεια των πολιτών και την ειρηνική συνύπαρξη στην κοινωνία μας».

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τον εντοπισμό ρούχων στα σπίτια και τα οποία φορούσαν οι εμπλεκόμενοι την ημέρα των επεισοδίων. Ανάμεσα στους συλληφθέντες φέρεται να είναι άτομο το οποίο εντοπίστηκε στα Ιωάννινα και εκτιμάται πως σχεδίαζε να διαφύγει πιθανότατα προς την Αλβανία. Σύμφωνα με τον Alpha στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ανέφεραν πως έχουν αδιάσειστα στοιχεία τόσο για ηθική αυτουργία στην δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη όσο και για πολλές επιθέσεις και επεισόδια.

«Στόχευσαν» τα ηγετικά στελέχη

Σχετικά με τα ηγετικά στελέχη του συνδέσμου των οργανωμένων οπαδών σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, οι αστυνομικοί «στόχευσαν» σε αυτούς τους συγκεκριμένους και τους έχουν σε βίντεο να συναντιούνται όλοι μαζί, να μιλούν και να καυχιούνται για τη δολοφονία. Τους άκουγαν στα τηλέφωνα να μιλούν ξεκάθαρα και να παραδέχονται τη δολοφονία, λέγοντας ότι «εμείς καταφέραμε και σκοτώσαμε και έναν αστυνομικό», όπως προκύπτει από το υλικό της παρακολούθησης.

Μάλιστα κατηγορούνται για 15 διαφορετικές υποθέσεις αλλά και για επεισόδια σε Βόλο, Καρδίτσα, Γιάννενα, Χανιά, Λαμιά και σε άλλες περιοχές. «Έχασα ένα γιο, έναν ήρωα, ναι, όμως μέσα από αυτόν τον γιο απέκτησα μία άλλη οικογένεια τη διμοιρία του, αυτοί με στηρίξανε και όλοι εσείς, δεν μπορώ να πω, αλλά όλα αυτά τα παιδιά εκεί πίσω, αυτά που τραβήξανε ό, τι τραβήξανε με το γιο μου, θα συνεχίσουν να τα τραβάνε, όχι να μην υπάρχει άλλος Γιώργος» ανέφερε ο πατέρας του άτυχου αστυνομικού ο οποίος ενημερώθηκε για τις συλλήψεις ενώ συμμετείχε σε ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων για την αθλητική βία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο των ερευνών συλλέχθηκαν στοιχεία μέσα από άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, εξετάσεις DNA, βιντεοληπτικό υλικό και μαρτυρικές καταθέσεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται ο ανήλικος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για την ανθρωποκτονία, καθώς και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA