Μενού
mat.jpg
EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Στη λήψη DNA από τον ανήλικο αδερφό του 18χρονου που κατηγορείται για τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη αναμένεται να προχωρήσουν οι Αρχές, καθώς εκδόθηκε σχετική εισαγγελική διάταξη. Παράλληλα, βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του 18χρονου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Alpha, ο ανήλικος αδερφός του κατηγορούμενου θα δώσει αποτυπώματα και δείγμα DNA, ενώ θα υποβληθεί και σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, όπως και όλοι οι ενήλικες προσαχθέντες.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ανήλικος βρισκόταν στο σημείο από όπου εκτοξεύτηκε η ναυτική φωτοβολίδα και για αυτό και οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να γνωρίζει κάτι περισσότερο για τους καθοδηγητές της επίθεσης.

Την ίδια ώρα, η έρευνα των αρχών επικεντρώνεται στις κάμερες της περιοχής, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι έχουν εντοπίσει αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα που ξεκίνησαν από συγκεκριμένο ορμητήριο. Ευελπιστούν έτσι να εντοπίσουν τους βασικούς τροφοδότες των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

Ρέντη: Βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του 18χρονου

Στο ίδιο πλαίσιο, ταυτοποιείται και εργαστηριακά η συμμετοχή του 18χρονου στην επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη, καθώς, σύμφωνα με το Mega, βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή» που φέρεται να προμήθευσε με πολεμοφόδια τους συμμετέχοντες στην επίθεση και για την ταυτοποίηση άλλων ατόμων που επίσης συμμετείχαν στα επεισόδια.

Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να προμήθευσε βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί επικεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και προσπαθούν να «δέσουν» την υπόθεση.

Ο ρόλος του μάνατζερ του γνωστού τράπερ

Πρόσωπο σημαντικό στην υπόθεση φαίνεται πως είναι και ο μάνατζερ πασίγνωστου τράπερ. Το συγκεκριμένο άτομο ισχυρίστηκε πως πήγε να αφήσει ένα πανό και έφυγε, αλλά προκύπτουν κενά στο άλλοθι του. Οι αρχές έχουν λάβει υλικό για την πυρίτιδα και από αυτόν και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Δημιουργείται «task force» για την υπόθεση

Επιπλέον, θέμα χρόνου θεωρείται η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης τόσο για τον καθοδηγητή όσο και για άτομα τα οποία επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομία φαίνεται πως θέλει να δημιουργήσει μια «task force» για την υπόθεση με την «αφρόκρεμα» της ασφάλειας, ώστε να συνδράμουν στη διαλεύκανση της. Στο έργο του τμήματος Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας θα συνδράμουν, σύμφωνα με το Mega, 10 έμπειροι αξιωματικοί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA