Συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου (6/12) στη Ρόδο, όταν κρουαζιερόπλοιο με σημαία St Kitts & Navis και 49 μέλη πληρώματος, χωρίς επιβάτες, υπέστη θραύση των κάβων του κατά τη διαδικασία μεθόρμισης από το λιμάνι προς ασφαλές αγκυροβόλιο.
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή προκάλεσαν το περιστατικό, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του πλοίου.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν τα ρυμουλκά “ΚΑΠΤΑΙΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ V” και “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ Α”, τα οποία έσπευσαν στο σημείο και συνέδραμαν στην ασφαλή μεταφορά του κρουαζιερόπλοιου στον όρμο Ιαλυσού. Εκεί το πλοίο θα παραμείνει αγκυροβολημένο μέχρι να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.
Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό, δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
- Βιολάντα: Διαρροή αερίου από διαβρωμένους σωλήνες στο υπέδαφος βλέπουν οι Αρχές
- Νεκρό μεταφέρθηκε βρέφος λίγων ημερών στο Παίδων «Αγία Σοφία»
- Η Μενεξιά του MasterChef έπαιξε με διαφορετικό όνομα στο Ρουκ Ζουκ και το X την περίμενε στη γωνία
- Πραγματογνώμονας για το φονικό τροχαίο των οπαδών του ΠΑΟΚ: «Ανεξήγητη η πορεία του οχήματος»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.