Μενού
dikastirio
  • Α-
  • Α+

Η Ρόδος, στις 28 Αυγούστου του 2022, συγκλονίστηκε από ένα άγριο έγκλημα σε βάρος ενός 46χρονου εργολάβου ο οποίος δολοφονήθηκε από πατέρα και γιο μετά από φραστικό επεισόδιο και διαπληκτισμό.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, στους δύο δράστες, 53 και 20 χρονών αντίστοιχα, επιβλήθηκε σήμερα, Πέμπτη (29/2) ποινή κάθειρξης 15 ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, το οποίο εκδίκασε την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω τούς έκρινε ενόχους κατά πλειοψηφία για την ανθρωποκτονία από πρόθεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία του εργολάβου.

Ρόδος: Το χρονικό της δολοφονίας

Άξιο αναφοράς σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης στη Ρόδο, είναι ότι την ενοχή τους είχε εισηγηθεί και η εισαγγελέας της έδρας, με το δικσατήριο να τους αναγνωρίζει ομόφωνα το ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου.

Παράλληλα, απέρριψε τα ελαφρυντικά της ανηλικότητας, καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος που πρότειναν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Το άγριο περιστατικό έλαβε χώρα μετά από φραστικό επεισόδιο και διαπληκτισμό του πρώτου κατηγορουμένου με τον 46χρονο δολοφονηθέντα λόγω οικονομικών διαφορών, κατόπιν συναπόφασης και από κοινού ενεργώντας αμφότεροι οι κατηγορούμενοι, επέφεραν το θάνατό του με την χρήση βίας.

Πιο συγκεκριμένα, αφού τύλιξαν γύρω από το λαιμό του ένα σχοινί, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και τελικώς να επιφέρουν τον θάνατό του.

Ρόδος: Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Εν συνεχεία, τοποθέτησαν το πτώμα του σε φορτηγό αυτοκίνητο, μάρκας Mitsubishi, μοντέλο L200, ιδιοκτησίας του πρώτου κατηγορουμένου και το απέρριψαν σε ορεινή ερημική περιοχή στην Ψίνθο, ενώ μετέφεραν το αυτοκίνητο, μάρκας Honda, του θύματος στις Καλυθιές και ακολούθησε προσπάθεια αποπροσανατολισμού των Αρχών, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους.

Περαιτέρω δε, την επόμενη ημέρα, και συγκεκριμένα την 29η Αυγούστου 2022 ο 53χρονος επικοινώνησε με τον τεχνικό των καμερών του ξενοδοχείου και του ζήτησε να μεταβεί στο ξενοδοχείο και να πραγματοποιήσει διαμόρφωση στο δίσκο του καταγραφικού συστήματος των καμερών.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του αποβιώσαντος επήλθε συνεπεία κακώσεων κεφαλής και ειδικότερα, στην ως άνω ιατροδικαστική έκθεση σημειώνεται «στο ινιακό οστό και στα όριά του με τα κροταφικά οστά αμφοτεροπλεύρως παρατηρούνται δύο εμπιεσματικά κατάγματα με ουσιαστικά πανομοιότυπους χαρακτήρες, ήτοι κυκλικού σχήματος, διαμέτρου 3,5-4 εκ, χωρίς ακτινωτές επεκτάσεις και με εισχώρηση κατεαγότων τμημάτων του έσω οστικού πετάλου στην κρανιακή κοινότητα. Συνεπεία αυτών των καταγμάτων αναμένονται βαριές εγκεφαλικές κακώσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA