Ρομά φέρονται να εμβόλισαν περιπολικό για να διαφύγουν στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί. Ένα άτομο συνελήφθη, ενώ αναζητούνται άλλα τρία.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης, λίγο μετά τις 23:00, στα Φιλιατρά, όπου αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εντόπισαν ΙΧ να κινείται ύποπτα και του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να διαφύγει.
Στην προσπάθειά του, το όχημα εμβόλισε με ταχύτητα περιπολικό της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας για τις πρώτες βοήθειες. Μετά τη σύγκρουση, οι τέσσερις επιβαίνοντες Ρομά εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή πεζοί.
Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας από αυτούς, ηλικίας 41 ετών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα ζευγάρι γάντια. Κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, φορητοί ασύρματοι, ενώ έφερε και κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες φέρονται να είχαν διαρρήξει λίγη ώρα νωρίτερα οικία στο Δώριο. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών Ρομά που διέφυγαν, ηλικίας 38, 36 και 24 ετών, οι οποίοι έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.