Μενού
ΜΑΤ έξω από τη κατάληψη του Ρουβίκωνα
ΜΑΤ έξω από τη κατάληψη του Ρουβίκωνα | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Στο αυτόφωρο παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι 4 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο, μέλη του Ρουβίκωνα μετά την παραπομπή τους στον εισαγγελέα νωρίτερα, σήμερα.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για επικίνδυνη σώματική βλάβη, οπλοφορία- οπλοχρησία, φθορά ξένης περιουσίας, διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια ασκήθηκε στα 4 μέλη του Ρουβίκωνα που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο.

Ρουβίκωνας: Το χρονικό των συλλήψεων

Στη σύλληψη μελών του Ρουβίκωνα, ανάμεσα στους οποίους φέρεται να βρίσκεται και ένα εκ των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, προχώρησε η αστυνομία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συμμετείχαν σε επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο, λίγο πριν πραγματοποιηθεί το περιστατικό στο Νέο Ηράκλειο με τον τραυματισμό της 16χρονης. 

Οι συλληφθέντες φέρονται να είναι προκαλέσει υλικές ζημιές και είχαν αποχωρήσει από το σημείο με δίκυκλα. Ωστόσο στη συνέχεια εντοπίστηκαν από τους άνδρες της ΕΛΑΣ και ταυτοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας το μεσημέρι της Κυριακής μέσα από τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στην περιοχή. Μάλιστα μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν και οι μοτοσυκλέτες που είχαν τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τις συλλήψεις

«Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες, Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, -4- άτομα, καθώς ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε ομάδα ατόμων, η οποία το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου 2023 πραγματοποίησε επίθεση σε κατάστημα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, το απόγευμα της 28-10-2023, ομάδα -15- περίπου ατόμων, αφού στάθμευσαν δίκυκλα οχήματα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας, κατευθύνθηκαν πεζή στο κατάστημα όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προκάλεσαν φθορές με τα χέρια τους και πτυσσόμενο γκλοπ που έφερε άτομο της ομάδας, ενώ τραυματίστηκαν και -2- άτομα που παρευρίσκονταν στο χώρο.

Από αστυνομικές δυνάμεις διενεργήθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους (σχετ. η από 29-10-2023 Ανακοίνωση), ενώ από την επακόλουθη αστυνομική έρευνα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε η συμμετοχή των κατηγορούμενων στην επίθεση στο κατάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -6- δίκυκλες μοτοσικλέτες, καθώς και καπέλο τύπου τζόκεϊ. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA