Μενού
Αγρότες και αστυνομία
Διαδήλωση αγροτών | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε «πονοκέφαλο» για την ΕΛ.ΑΣ μετατρέπεται η επιθυμία των αγροτών να μετακινηθούν μαζικά με τρακτέρ, αγροτικά οχήματα αλλά και λεωφορεία προς το κέντρο της Αθήνας για το μεγάλο συλλαλητήριο που προγραμματίζουν για την ερχόμενη Τρίτη.

Χθες η κυβέρνηση δια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη απάντησε αρνητικά στο αίτημα των αγροτών για να επιτραπεί η «είσοδος» των τρακτέρ στην πρωτεύουσα ωστόσο οι αγρότες στα μπλόκα δηλώνουν αποφασισμένοι να κινηθούν με τα συγκεκριμένα οχήματα προς την πλατεία Συντάγματος.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται είναι να μεταφερθούν τρακτέρ με ειδικά οχήματα – πλατφόρμες μέχρι κάποιο σημείο όπως στο Μεταξουργείο και από εκεί με πορεία να κατευθυνθούν μέσω Σταδίου ή Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα. Επίσης, ενδεχομένως να επιτραπεί να μπουν στο κέντρο της Αθήνας «συμβολικά» ορισμένα τρακτέρ ως τη «κεφαλή» της πορείας και από πίσω να ακολουθούν αγρότες πεζοί ή και με ημιφορτηγά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα και αύριο θα είναι διαρκείς οι συσκέψεις στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να αποφασιστούν τα τελικά μέτρα καθώς εκτιμάται πως εκτός από τους αγρότες θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι αλλά και φοιτητές στη συγκέντρωση και έτσι να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των συμμετεχόντων.

Σε κλοιό ασφαλείας αναμένεται να μπει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην πλατεία Βάθη ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται περιμετρικά υπουργείων αλλά και στη Βουλή. Επιπλέον, αστυνομικοί θα βρίσκονται κατά μήκος των Εθνικών Οδών.

Λόγω του συλλαλητηρίου θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σταδιακή απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ θα γίνουν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια μέσων μαζικής μεταφοράς. Επίσης, θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας καθώς όπως έγινε γνωστό την ίδια ημέρα αναμένεται να βρεθεί στην Αθήνα η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυρία Ρομπέρτα Μέτσολα η οποία θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό και στη συνέχεια θα εκφωνήσει ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων με θέμα: «Η Ευρώπη μπροστά στις Ευρωπαϊκές Εκλογές».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA