Μενού
Βόρειο σέλας στη Δράμα
Βόρειο σέλας στη Δράμα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

O Σάκης Αρναούτογλου εξηγεί την πιθανότητα να ξαναδούμε σέλας στη χώρα μας ενώ απαντά στο αν το φαινόμενο των γεωμαγνητικών καταιγίδων, είναι επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, αναφέρει πως αν οι γεωμαγνητικές καταιγίδες παραμείνουν στο επίπεδο 4 (1-5 είναι η κλίμακα), τότε είναι πολύ πιθανό να δουν το σέλας κάτοικοι στα κεντρικά της Ευρώπης, ακόμη και στις βόρειες περιοχές της Ελλάδας.

Αναλυτικά η ανάρτηση Αρναούτογλου:

«Υπάρχει πιθανότητα να ξαναδούμε το βόρειο Σέλας στη χώρα μας το επόμενο διήμερο; Οι μετεωρολόγοι της NOAA (Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ) εξέδωσαν πριν από λίγη ώρα προειδοποίση σοβαρής γεωμαγνητικής καταιγίδας για πρώτη φορά από το 2005. 

Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες δεν θεωρούνται επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό!

Οι συνθήκες γεωμαγνητικής καταιγίδας επιπέδου G4 (σοβαρή) αναμένεται να φθάσουν στη Γη τις επόμενες ώρες σήμερα, θα μειωθούν πρόσκαιρα σε G3, με πιθανότητα να φθάσουν ξανά στο επίπεδο G4 το Σάββατο. 

Η κλίμακα G είναι ένα μέτρο της παγκόσμιας γεωμαγνητικής δραστηριότητας, το οποίο αναφέρεται στις διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου της Γης σε όλο τον κόσμο. Η κλίμακα G κυμαίνεται από G1 (μικρή) έως G5 (ακραία).

Εάν εμφανιστούν γεωμαγνητικές συνθήκες G4, έντονα σέλαα θα είναι ορατά σε ασυνήθιστα χαμηλά γεωγραφικά πλάτη της γης, οπότε δεν αποκλείεται να τα ξαναδούμε και πάλι στα κεντρικά και κυρίως βόρεια τμήματα της χώρας μας μιας που και από το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτιωση στις περισσότερες περιοχές οπότε θεωρώ πως αξίζει μια συχνή ουράνια ενατένιση απ 'οπου κι αν βρίσκεστε ή θα βρεθείτε!»

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA