Μενού
leoforeio
Λεωφορείο ΟΑΣΑ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σάλο προκάλεσε η καταγγελία ενός ατόμου με κινητικά προβλήματα σχετικά με τη συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου του ΟΑΣΑ, μετά από βίντεο που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα.

ΟΑΣΑ και ΟΣΥ καταδίκασαν τη συμπεριφορά του οδηγού ενώ η ΟΣΥ επιχειρεί να ταυτοποιήσει τον οδηγό και να τον εντοπίσει. Μάλιστα αναφέρουν, σε ανακοίνωσή του, ότι θα κληθεί στο πειθαρχικό.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

«Οι διοικήσεις των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ λαμβάνοντας γνώση για περιστατικό απρεπούς και καταδικαστέας συμπεριφοράς οδηγού σε επιβάτη με αναπηρικό αμαξίδιο, έδωσαν εντολή για τις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου οδηγού.

Ενεργοποιήθηκαν ήδη οι διαδικασίες για τον εντοπισμό του εν λόγω υπαλλήλου, προκειμένου να κληθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Προσβλητικές συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου Αστικών Συγκοινωνιών(η ΟΣΥ διαθέτει μόνιμη Υπηρεσία εξυπηρέτησης πολιτών με αναπηρία, ενώ αναπτύσσει συγκεκριμένο σχέδιο εξυπηρέτησης όλων των επιβατών που έχουν κινητικά προβλήματα), αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις».

Η καταγγελία

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο καταγγέλων, φαίνεται να πλησιάζει με το καρότσι του στην πόρτα του λεωφορείου, η ράμπα του οποίου όμως δεν λειτουργεί.

Σε ερώτησή του «η ράμπα δεν λειτουργεί;», ακούγεται ο οδηγός να απαντά: «Δεν έχεις βοηθό; Άσε θα σε βοηθήσω εγώ». Στη συνέχει το άτομο απαντά «όχι, βγαίνω μόνος μου έξω», ο οδηγός αποκρίνεται: «Γιατί; Γιατί πας έξω; Να μην βγαίνεις αφού δεν μπορείς».

Τελικά ο οδηγός τον βοηθά να μπει στο λεωφορείο και απευθυνόμενος σε αυτόν, του λέει: «ρε συ το κράτος σου πληρώνει βοηθό. Όχι όλα στην τσέπη».
Όταν το άτομο απαντά «Όχι σε μένα», ο οδηγός αποκρίνεται πάλι υποτιμητικά «γιατί εσύ τι είσαι;»

Όπως δηλώνει, είναι η δεύτερη φορά που παίρνει λεωφορείο στην Ελλάδα και ενώ ήθελε απλά να πάει για ένα καφέ με τους φίλους του, το τίμημα ήταν ο «εξευτελισμός». Ο χρήστης του Tik Tok αναφέρει πως «έχω αποκρύψει τον οδηγό και το δρομολόγιο, επειδή ο σκοπός του βίντεο είναι να αναδείξει ένα συστημικό πρόβλημα, και όχι να στοχοποιήσει έναν οδηγό». 

@kapten_amearika Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; (no pun intended) #oasa #anapiria #amea @kyriakosmitsotakis_ ♬ original sound - Κάπτεν ΑμεΆρικα

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.