Μενού
O μητροπολίτης Παύλος
O μητροπολίτης Παύλος | Youtube
  • Α-
  • Α+

Σε άλλες εποχές παραπέμπουν πρόσφατες δηλώσεις του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου, κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του Ακάθιστου ύμνου. Ο ιερέας, σε έναν σεξιστικό παροξυσμό, συνέκρινε τις γυναίκες με «κλώσσες», με τον «φυσικό» τους ρόλο να είναι στο σπίτι τους.

Στο κήρυγμά του μετά την ακολουθία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης, ο μητροπολίτης Παύλος ξεκίνησε λέγοντας, λίγο μετά την εισαγωγή του: «Τώρα θα γίνει σεισμός με αυτό που θα πω, αλλά δεν έχω πρόβλημα αυτή είναι η αλήθεια».

«Η γυναίκα να επιστρέψει στο σπίτι της»

Μεταξύ άλλων, ο ιερέας είπε για αυτό που αντιλαμβάνεται ως «φύσει» ρόλο των γυναικών: «Αν δεν επιστρέψει η γυναίκα στο βασίλειό της, που είναι το σπίτι της και να μαζέψει, ως η κλώσσα, τα πουλάκια κάτω από τας πτέρυγάς της, έτσι θα πορεύονται τα παιδιά, να εγκληματούν το ένα στο άλλο».

Αφού υπονόησε πως για την εγκληματικότητα των ανηλίκων ευθύνονται οι χειραφετημένες γυναίκες, συνέχισε με τον συντηρητικό οχετό του, αναφέροντας: «Και οι κοπέλες, τι πάει να πει γυναίκα. Η γυναίκα είναι το ωραιότερο πλάσμα που έφτιαξε ο Θεός, το πλέον ευαίσθητο, πλημμυρισμένο από αρετές για τη μητρότητα και τη συζυγία, να χτυπιούνται χειρότερα και από τα γαϊδούρια».

Στην ίδια γραμμή συνέχισε με την τοποθέτησή του, προτείνοντας τη γνώριμη βιβλική αντίληψη πως η γυναίκα μπορεί να βρει πληρότητα μόνο μέσω της μητρότητας, ενώ αδιαφόρησε για το γεγονός ότι κάποιοι θα τον αποκαλέσουν, εύλογα, μισογύνη.

Το κήρυγμα του ιερέα ξεκινά στο 01:51:53

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA