Μενού
metanastes-samos
Επιχείρηση Λιμενικού για διάσωση μεταναστών | Λιμενικό Σώμα
  • Α-
  • Α+

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ενορχήστρωσε σήμερα το πρωί (29/08) το Λιμενικό Σώμα στη Σάμο, όταν περιπολικό του σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περοιχή βόρεια του νησιού, πλησίον του οικισμού «Κοκκάρι», μία ακινητοποιημένη λέμβο με 36 άτομα.

Άμεσα, όπως αναφέρεται, το σκάφος περισυνέλεξε τους ανθρώπους και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως δεν κινδυνεύει κανείς. Στη συνέχεια, οι 36 μετανάστες μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή,

Το Λιμεναρχείο Σάμου διενεργεί προανάκριησ για το συμβάν.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Πρωινές ώρες σήμερα, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σάμου, πλησίον του οικισμού «ΚΟΚΚΑΡΙ», ακινητοποιημένη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Το ανωτέρω Περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή τριάντα έξι (36) αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου και είναι καλά στην υγεία τους. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν ανωτέρω αλλοδαποί καταστράφηκε. Στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, για να μεταφερθούν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA