Μενού
epiheirisi limenikoy
Επιχείρηση Λιμενικού | YouTube
  • Α-
  • Α+

Επιχείρηση για τη διάσωση 37 μεταναστών έστησε το πρωί της Δευτέρας (28/08) το Λιμενικό Σώμα ανοιχτά της Σάμου, στην περιοχή Νησάκια, με μία γυναίκα να χάνει τη ζωή της από το ναυάγιο.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και στη Λέσβο, όπου τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους, με το Λιμενικό να στήνει ευρεία επιχείρηση για τη διάσωσή τους. Την ίδια ώρα, στο φως της δημοσιότητας έρχεται ένα συγκλονιστικό βίντεο, που αποτυπώνει τις προσπάθειες του Σώματος στη διάσωση ενός μικρού παιδιού, κάνοντάς του ΚΑΡΠΑ.

Από τους 37 ανθρώπους, η μητέρα και το παιδί της βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους, με το Λιμενικό να πραγματοποιεί καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), γεγονός που είχε ευτυχή κατάληξη για το ανήλικο, το οποίο νοσηλεύεται πλέον στο νοσοκομείο Σάμου.

Τραγωδία στη Λέσβο: Νεκρά τέσσερα παιδιά σε ναυάγιο

Στο άλλο περιστατικό, που έλαβε χώρα στις 06.00 τα ξημερώματα, σε Τουρκικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Λέσβου, το Λιμενικό Σώμα περισυνέλεξε είκοσι δύο (22) άτομα.

Δυστυχώς, παρά τις πρώτες βοήθειες που τους παρασχέθηκαν, τα τέσσερα εξ’ αυτών κατέληξαν. Πρόκειται για ένα βρέφος 11 μηνών, δύο κορίτσια , 8 ετών και 14 ετών και ένα αγόρι 8 ετών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA