Μια 61χρονη Βρετανίδα που ήταν σε κατάσταση μέθης την ώρα της πτήσης από τη Γλασκώβη της Σκωτίας προς την Τουρκία, προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.
Τώρα η Βρετανίδα έρχεται αντιμέτωπη με 17 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή, για το περιστατικό που καταγράφηκε το βράδυ της Κυριακής (15/10). Η προσγείωση έγινε καθώς όσο ήταν υπό την επήρεια μέθης έγινε επιθετική στα μέλη του πληρώματος.
Ζήτησε συγγνώμη και είπε πως η συμπεριφορά της οφειλόταν σε φάρμακα. Έδωσε μπουνιές στο πλήρωμα και έβαλε τις φωνές, ενώ χτύπησε το πρόσωπο της σε ένα από τα καθίσματα του αεροσκάφους.
Τα μέλη του πληρώματος κατέθεσαν στο δικαστήριο και είπαν ότι έκαναν προσπάθειες για να την ηρεμήσουν, ακόμα και με χορήγηση οξυγόνου, αλλά δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει την ακραία συμπεριφορά της.
Ο πιλότος έκανε την προσγείωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για λόγους ασφαλείας, όπου αποβιβάστηκε η 61χρονη και έπειτα συνεχίστηκε η πτήση κανονικά μέχρι την Αττάλεια της Τουρκίας.
- «Είμαστε πια σε αχαρτογράφητα νερά»: Έχει μπει η Ελλάδα στον πόλεμο;
- Μαρινάκης για κατάρριψη πυραύλων από ελληνικούς Patriot: «Δεν συνιστά επίθεση, ήταν αμυντική ενέργεια»
- Τέμπη: Οργή Καρυστιανού για τη διακοπή της δίκης - «Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε»
- «Ο καταραμένος»: Τι γράφουν τα βιβλία Ιστορίας του Ιράν για τον Μέγα Αλέξανδρο;
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.