Αναστολή καθηκόντων για λόγους δημοσίου συμφέροντος στους τρεις κρατικούς ιατροδικαστές στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου αποφάσισε ο υπ. Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.
Για τους συγκεκριμένους, ήδη διαβιβάστηκαν από το δικαστήριο τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί από μέρους τους το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης.
Οι ιατροδικαστές τίθενται σε αναστολή καθηκόντων στο πλαίσιο πειθαρχικής διαδικασίας που προβλέπεται από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.
Όπως είναι γνωστό, μετά την ανακοίνωση της απόφασης επί της ενοχής και της ποινής της Ρούλας Πισπιρίγκου, το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών πρακτικά της δίκης προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος του παθολογοανατόμου Εμμανουήλ Αγαπητού και των ιατροδικαστών Χριστίνας Τσάκωνα, Αγγελικής Τσιόλα, Σωκράτη Τσαντίρη για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης.
- Μυτιλήνη: Πυροσβεστικό αεροσκάφος «καρφώθηκε» με τη μύτη στο αεροδρόμιο
- Γιατί δεν αναρτήθηκαν αφίσες του Pride στο Μετρό; Η απάντηση - εξήγηση της ΣΤΑΣΥ
- Οι προβλέψεις Καμμένου για τις εκλογές: «Πολύ πάνω από 10% η Καρυστιανού, πιθανώς εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ»
- «Eάν δεν είσαι εντάξει με το θέαμα, το πρόβλημα είναι δικό σου» - Η Τούνη απαντά για το μέγεθος του μαγιό της
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.