Μενού
Αστυνομικόςτης αντιτρομοκρατικής
Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε κατάσταση «συναγερμού» παραμένει η Ελληνική Αστυνομία για την αποτροπή τυχόν επιθέσεων, ακόμα και εμπρηστικών, για όσο διαρκεί η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων. Σε συνεργασία με την ΕΥΠ υπάρχει διαρκής ανταλλαγή και αξιοποίηση πληροφοριών με ξένες αρμόδιες υπηρεσίες κυρίως της Ευρώπης όπου σε αρκετές πρωτεύουσες λαμβάνονται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετά και τη δολοφονική επίθεση στις Βρυξέλλες με θύματα δυο Σουηδούς ενώ στη Γαλλία χθες προκλήθηκε αναστάτωση μετά από τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας σε αεροδρόμια ωστόσο διαπιστώθηκε πως ήταν φάρσα όπως και για το παλάτι στις Βερσαλίες.

Υπενθυμίζεται πως στην Αθήνα σε κλοιό ασφαλείας βρίσκεται η πρεσβεία του Ισραήλ αλλά και χώροι όπου συγκεντρώνονται Εβραίοι. Αστυνομικοί τόσο ένστολοι όσο και με πολιτικά περιπολούν διαρκώς επιτηρώντας την περιοχή με στόχο να προχωρήσουν σε προσαγωγές υπόπτων. Το ΜEGA παρουσίασε πολυσέλιδο έγγραφο της ΓΑΔΑ, στο οποίο αναφέρονται οι πιθανοί στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έχει δοθεί εντολή να φυλάσσεται και ο ιερός βράχος της Ακρόπολης. Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι ζητείται να φρουρούνται διπλωματικοί στόχοι ισραηλινού ενδιαφέροντος όπως επίσης παλαιστινιακού και ιρανικού. Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι δεν υφίσταται κάποια συγκεκριμένη πληροφόρηση για επικείμενο χτύπημα στη χώρα μας.

Μεταξύ των πιθανών στόχων που αναφέρονται στο πολυσέλιδο κείμενο της ελληνικής αστυνομίας, περιλαμβάνεται και η Ακρόπολη καθώς και άλλα σημεία όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση κόσμου. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ομάδες ατόμων έχουν καταφέρει να αναρτήσουν πανό από τον ιερό βράχο προκαλώντας το ενδιαφέρον διεθνών μέσων ενημέρωσης. Παράλληλα υπό αστυνομική «συνοδεία» πραγματοποιούνται και οι συχνές πορείες συμπαράστασης στους παλαιστίνιους που πραγματοποιούνται στην Αθήνα.

Χθες προκλήθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια όταν διαδηλωτές έφτασαν μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία. Παράλληλα σε συναγερμό έχουν τεθεί και οι αστυνομικές δυνάμεις σε κέντρα υποδοχής προσφύγων σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στα νησιά του βορείου Αιγαίου όπου υπάρχει αυξημένος αριθμός αραβόφωνων μεταναστών. Στη Σάμο σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ομάδα μεταναστών κατά τη διάρκεια πορείας σε ένδειξη συμπαράστασης στους παλαιστίνιους επιχείρησαν να ξηλώσουν μια από τις κεντρικές πόρτες στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Άμεση ήταν η παρέμβαση ισχυρών δυνάμεων της ΕΛΑΣ και τα πνεύματα ηρέμησαν. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν επτά μετανάστες από Συρία και Παλαιστίνη εκ των οποίων οι πέντε συνελήφθησαν. Όπως αναφέρεται στα τοπικά ΜΜΕ οι συλληφθέντες πετούσαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις και προέτρεπαν τους υπολοίπους σε διάπραξη φθορών και αντίσταση κατά των αστυνομικών. Επίσης την κινητοποίηση των πυροτεχνουργών της ΕΛ.ΑΣ προκάλεσε χθες ο εντοπισμός βαλίτσας που κρίθηκε ύποπτη καθώς ήταν στον πεζόδρομο όπου βρίσκεται το εβραϊκό μουσείο στη Θεσσαλονίκη. Η περιοχή αποκλείστηκε και τελικά διαπιστώθηκε πως ήταν άδεια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA