Μενού
patir-antonios-kibotos-toy-kosmoy
Πατήρ Αντώνιος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την παραπομπή του πατέρα Αντωνίου στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να δικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων, φιλοξενούμενων σε δομές της «Κιβωτού του κόσμου», προτείνει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικων Δημήτρης Νομικός, με πρόταση του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικων Αθηνών.

Όπως αναφέρει ο κ.Νομικός, «ο κατηγορουμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη με ενότητα δολοφονίας σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των 2 ανηλίκων».

Αρνείται τις κατηγορίες

Οπως αναφέρει ο εισαγγελέας, «ο κατηγορουμενος αρνείται συνολικά τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο εγκαλούντα, ο οποίος παρέπεισε και υποκίνησε τον έτερο παθόντα, να καταθέσει ότι έπεσε θυμα γενετήσιας παρενόχλησης και προσκομίζει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις, προκειμένου να αντικρούσει την σε βάρος του κατηγορία».

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό όμως «οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες κι οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες».

Ο κ. Νομικός ζητά επίσης να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον πατέρα Αντώνιο μετά την απολογία του, περί απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης μια φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και εγγυοδοσίας, μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA