Μενού
fotia
Φωτιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται σε ένα σημείο της Πάρνηθας τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (24/08) και συγκεκριμένα στην περιοχή της Φυλής καθώς νωρίτερα σημειώθηκε μία νέα αναζωπύρωση.

Πάνω από τη Μονή Κλειστών ξεκίνησε η αναζωπύρωση το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ - όπως αναφέρει η ΕΡΤ - η φωτιά «άνοιξε» σε δύο μέτωπα, ανατολικά και δυτικά.

Το ανατολικό προς το ρέμα Γιαννούλα φαίνεται πως έχει περιοριστεί αρκετά, δεν φαίνεται ούτε λευκός καπνός από ένα σημείο και μετά ενώ το δυτικό, κοντά στο φρούριο της Φυλής προς τη Μαγούλα, φαίνεται να έχει καύσιμη ύλη.

Οι άνεμοι όμως έχουν πέσει, έχει αυξηθεί η υγρασία γεγονός που βοηθά στην κατάσβεση των μετώπων από τις πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ νωρίτερα είχαν ανέβει και χωματουργικά μηχανήματα του στρατού για να την περιορίσουν.

Πολλαπλές εστίες

Στην Αττική, από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (24/08) δόθηκε μάχη με νέες εστίες, που διαρκώς ξεπηδούσαν στον Αυλώνα και στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Ο άνεμος έσπρωχνε το πύρινο μέτωπο προς τους Θρακομακεδόνες, φωτιά που ευτυχώς ανακόπηκε, ενώ εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το «112» για εκκένωση της περιοχής Μπόσκιζας στις Αχαρνές.

Το φως της ημέρας φανέρωσε το μέγεθος της καταστροφής στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής στο Μενίδι, όπου κάτοικοι, εθελοντές και πυροσβέστες έγιναν «ένα» για να σώσουν ό,τι μπορούσαν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA