Μενού
fotia
Φωτιά στην Πάρνηθα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η προσαγωγή του 45χρονου στην περιοχή του Αυλώνα, νωρίτερα την Πέμπτη (24/08) μετατράπηκε σε σύλληψη με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, για τον 45χρονο, που σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, υπήρχαν πολλές αναφορές από κατοίκους ότι κινούνταν ύποπτα με το όχημά του στα σημεία που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές στην περιοχή.

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Σήμερα, στην Πάρνηθα και στον Αυλώνα Αττικής -από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης επάλληλων εστιών φωτιάς- έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που χτένισαν την περιοχή. Μόνο σήμερα πραγματοποιήθηκαν 4 προσαγωγές υπόπτων, εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε στην περιοχή του Αυλώνα Αττικής. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης εξακριβώθηκε πως ο ανωτέρω είχε θέσει φωτιά σε αρκετά σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα.

Έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον τρεις ενέργειες του δράστη. Σε κατ’ οίκον έρευνα, που διεξήχθη, ανευρέθησαν προσανάματα, ένα φλόγιστρο και πευκοβελόνες».

Στο μεταξύ, ελεύθερος αφέθηκε ένας άλλος 45χρονος που είχε προσαχθεί στον Αυλώνα, τον οποίο οι αρχές εντόπισαν έξω από το αυτοκίνητο του να παρατηρεί με κιάλια μια εστία φωτιάς στην περιοχή.

Επίσης ελεύθεροι αφέθηκαν και οι δύο 31χρονοι που προσήχθησαν στο Μενίδι ως ύποπτοι για εμπρησμό.

Σπινθηριστή, κιάλια και βαμβάκι φέρεται να είχε πάνω του ο ύποπτος

Στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκεται, όπως ειπώθηκε, ο 45χρονος ύποπτος, κάτοικος Αυλώνα, για τους εμπρησμούς που φέρονται να σημειώθηκαν σήμερα στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνδρας εθεάθη το πρωί να κινείται ύποπτα με ασημί αγροτικό και μετά από λίγο να ξεσπούν οι πυρκαγιές και η προσαγωγή του ενδέχεται να μετατραπεί σε σύλληψη εντός της ημέρας.

Ο άνδρας φέρεται να είχε μαζί του κιάλιασπινθηριστή και βαμβάκι, κατόπτευε την περιοχή και από τα σημεία που απομακρυνόταν ξεπηδούσαν εστίες φωτιάς.

 

Νέα αναζωπύρωση στην Πάρνηθα

Στο μεταξύ μία νέα αναζωπύρωση προβληματίζει τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή της Φυλής και συγκεκριμένα στη Μονή Κλειστών.

Είναι το μοναδικό σημείο που εγκυμονεί κινδύνους, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, με τις προσπάθειες των εναέριων μέσων να περιορίσουν το μέτωπο στη ράχη του βουνού. Μάλιστα, πριν από λίγο σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση στον Αυλώνα, πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης.

Όπως αναφέρεται, στο σημείο βρίσκονται τρία πυροσβεστικά οχήματα, καθώς το σημείο είναι ιδιαίτερα δύσβατο. Προσπαθούν, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, να «πιάσουν» το μέτωπο προτού επεκταθεί και σημειωθεί νέα εστία φωτιάς

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA