Για τουλάχιστον έναν χρόνο δεν θα δίνονται νέες άδειες Airbnb στα τρία κεντρικά διαμερίσματα της Αθήνας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.
Το συγκεκριμένο μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο των ευρύτερων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης με στόχο, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης.
Ποιες είναι οι περιοχές της Αθήνας στις οποίες δεν θα δίνονται το επόμενο διάστημα νέες άδειες για βραχυχρόνια μίσθωσης ακινήτων (Airbnb);
Το 1ο δημοτικό διαμέρισμα περιλαμβάνει το κέντρο (εμπορικό τρίγωνο), που περικλείεται από τους οδικούς άξονες των οδών Σταδίου, Μητροπόλεως και Αθηνάς, με κορυφές του νοητού «τριγώνου» τις πλατείες Συντάγματος, Μοναστηρακίου, Ομονοίας.
Το 2ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας περιλαμβάνει τις νοτιοανατολικές συνοικίες από τον Νέο Κόσμο μέχρι το Παγκράτι.
Το 3ο δημοτικό διαμέρισμα περιλαμβάνει τις νοτιοδυτικές συνοικίες (Αστεροσκοπείου, Πετραλώνων, Μεταξουργείου και Θησείου).
Airbnb: Σε ποιες περιοχές μπαίνει φρένο
- Κουκάκι
- Πλάκα
- Κολωνάκι
- Σύνταγμα - Ομόνοια - Μοναστηράκι
- Εξάρχεια
- Ιλίσια
- Νεάπολη
- Μετς
- Νέος Κόσμος
- Άγιος Αρτέμιος
- Παγκράτι
- Βοτανικός
- Μεταξουργείο
- Γκάζι
- Πετράλωνα
- Ρουφ
- Θησείο
- Δικογραφία κατά 34χρονου για συκοφαντική δυσφήμιση του Άδωνι Γεωργιάδη μέσω διαδικτύου
- Μέση Ανατολή: Πλήγματα σε Τεχεράνη, Βηρυτό - Με «πόλεμο φθοράς» απειλεί το Ιράν - LIVE εξελίξεις
- Αντριάνα Σκλεναρίκοβα: Αγνώριστη σε νέα εμφάνιση με κοντά μαλλιά και άσπρα φρύδια
- Τι λες καταραμένε; - Όταν η Μαρία Κίτσου έπαθε «Γιάγκο Δράκο» σε παρωδία της Λάμψης που μάλλον δεν είδαμε
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.