Μενού
Χιόνια στην Αττική
Χιονισμένο τοπίο στην Πεντέλη | EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Σε ισχύ θα τεθούν σταδιακά από το πρωί της Τρίτης (30/1) έκτακτα μέτρα από τις κρατικές υπηρεσίες για την κακοκαιρία Avgi, η οποία έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως σε χωριά της Εύβοιας και της Δυτικής Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη θα γίνουν πιο αισθητά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που θα φέρει η κακοκαιρία Avgi, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας είναι τα χιόνια, οι βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι το πρωί της Τετάρτης, θα παρατηρηθεί ο κύριος όγκος των φαινομένων.

Σε ό,τι αφορά την Αττική, σφοδρές χιονοπτώσεις σε σημείο που θα το «στρώσει» θα σημειωθούν στα Βίλια με 30 έως 50 εκατοστά χιονιού, στον Δίονυσο με 15 έως 30 εκατοστά χιονιού, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία με 15 έως 30 εκατοστά χιονιού, στην Πεντέλη με 10 έως 20 εκατοστά χιονιού και στους Θρακομακεδόνες με 10 έως 20 εκατοστά χιονιού.

Παράλληλα, πυκνές και ακραίες χιονοπτώσεις παρατηρούνται και θα παρατηρηθούν στα ανατολικά Ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη με το κρίσιμο υψόμετρο των χιονοπτώσεων να παρατηρείται στα 300 με 600 μέτρα υψόμετρο.

Αυτό που αξίζει να διευκρινιστεί είναι ότι ο Γιάννης Καλλιάνος απέκλεισε την χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια Προάστια. Μάλιστα, σχετικά με αυτές τις περιοχές υπογράμμισε πως θα παρατηρηθούν απλές βροχοπτώσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA