Καλύτερη είναι τις τελευταίες ώρες η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο Πικέρμι, λίγο πριν τη διασταύρωση Ραφήνας, για να επεκταθεί αργότερα στα Σπάτα, αφήνοντας στο διάβα της αποκαΐδια και κατεστραμμένες περιουσίες.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σπάτων, Δημήτρη Μάρκου έχουν καεί ολοσχερώς τουλάχιστον 5-6 σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, στις πληγείσες περιοχές πραγματοποιήθηκαν 57 απεγκλωβισμοί.
Η ΕΡΤ μεταφέρει πως η κατάσταση του μετώπου είναι καλύτερη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις, καθώς βρίσκεται σε δύσβατο σημείο στο όρος Έτος μεταξύ Πικερμίου και Σπάτων.
«Στοίχημα» να ελεγχθεί η φωτιά τη νύχτα
Μεγάλο στοίχημα τώρα είναι να ελεγχθεί η φωτιά στο κύριο μέτωπο που κατευθύνεται προς τα Σπάτα, για όσο θα μπορούν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, δηλαδή πριν δύσει ο ήλιος.
Λίγο μετά τις 19:15 το απόγευμα άνοιξαν και τα δύο ρεύματα της Λ. Μαραθώνος, ενώ παραμένει σε ισχύ η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αρίωνος από το ύψος της Λ. Μαραθώνος.
Νωρίτερα υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Μαραθώνος και συγκεκριμένα από τη συμβολή της με την οδό Αλ. Φλέμινγκ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και από τη συμβολή της Μαραθώνος με την οδό Αγίου Δημητρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα.
Όσο μαινόταν η φωτιά, εστάλη μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση από Αγία Κυριακή, Έτος Στέκο και Ήμερος Πεύκος προς Γήπεδο Αρτέμιδας. Στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και στη Βουνόπολη δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν περιπολίες.
Φωτιά στο Πικέρμι - Ο μέχρι τώρα απολογισμός
Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:00 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών της Λεωφόρου Μαραθώνος και Αρίωνος, κοντά σε κατοικίες, και εξελίσσεται σε μεικτή ζώνη κατοικιών και πρασίνου, ενώ χαρακτηρίζεται από την Πυροσβεστική «δύσκολη και επικίνδυνη».
Στην περιοχή κάηκαν καλλιέργειες και αμπέλια, ενώ η φωτιά πέρασε σε οικιστικό ιστό με αποτέλεσμα να υπάρχουν ζημιές και καμένα σπίτια.
Σε εξέλιξη βρίσκεται, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, η διαδικασία εκκένωσης τεσσάρων οικισμών στην περιοχή που μαίνεται η πυρκαγιά στην Αγία Κυριακή Ραφήνας- Πικερμίου, προκειμένου να μην εγκλωβιστούν κάτοικοι και κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, από αστυνομικούς που βρίσκονται στον τόπο της πυρκαγιάς για να συνδράμουν στην απομάκρυνση των κατοίκων, απεγκλωβίστηκαν νωρίτερα από την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας και του Πικερμίου, 57 πολίτες με διάφορα προβλήματα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.
Μέχρι στιγμής ένα άτομο με κινητικά προβλήματα, ένας άνδρας 77 ετών μετά από απεγκλωβισμό και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας για φιλοξενία. Είναι σε καλή κατάσταση.
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.