Μενού
ekam-taratsa
Άνδρες της ΕΚΑΜ
  • Α-
  • Α+

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής για το ενδεχόμενο η ανάφλεξη στο Ισραήλ να οδηγήσει σε αύξηση των μεταναστευτικών ροών βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές σε χερσαία και θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα ενώ έχουν ενταθεί οι έλεγχοι και στα αεροδρόμια.

Παράλληλα από τις πρώτες ώρες της επίθεσης των μελών της Χαμάς σε ισραηλινές περιοχές έχουν μπει σε «κλοιό» παρακολούθησης κέντρα προσωρινής υποδοχής μεταναστών αραβόφωνοι και κυρίως άτομα που έχουν δηλώσει ότι προέρχονται από την Παλαιστίνη.

Αυξημένη επιτήρηση υπάρχει και σε στέκια Παλαιστινίων τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες περιοχές αλλά και σε χώρους όπου συγκεντρώνονται για προσευχές. Παράλληλα από το Σαββατοκύριακο έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας τόσο στην πρεσβεία του Ισραήλ όσο και σε Συναγωγές αλλά και σε επιχειρήσεις εβραϊκών συμφερόντων αλλά και σε περιοχές όπου υπάρχουν αρκετά μέλη εβραϊκών κοινοτήτων.

Από την πρώτη στιγμή το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εξέφρασε «την αμέριστη συμπαράσταση του Ελληνικού Εβραϊσμού στο Κράτος και στον λαό του Ισραήλ που δέχθηκε δολοφονικές επιθέσεις από τους τρομοκράτες της Χαμάς». Η πρεσβεία του Ισραήλ διαθέτει 24ωρη φύλαξη αλλά και κάμερες ασφαλείας περιμετρικά ωστόσο τα τελευταία 24ωρα οι περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν ύποπτων ατόμων έχουν ενταθεί.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Μαρτίου δυο μετανάστες από το Πακιστάν επρόκειτο να πραγματοποιήσουν επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο στο Ψυρρή με στόχο πολλά θύματα και με την εντολή να δίνεται από 65χρονο συμπατριώτη τους που βρίσκεται στο Ιράν.

Το «βάρος» έχει πέσει στα στελέχη της ΕΥΠ καθώς αξιολογείται κάθε πληροφορία σε συνεργασία και με αντίστοιχες υπηρεσίες του εξωτερικού αναφορικά με τυχόν κινήσεις ατόμων τα οποία θα μπορούσαν να δράσουν στη χώρα μας πραγματοποιώντας ένοπλες ή βομβιστικές επιθέσεις σε ένδειξη συμπαράστασης στους παλαιστινίους της Χαμάς.

Στο πλαίσιο αυτό θα μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» και αραβόφωνοι μετανάστες που μπαίνουν παράνομα στη χώρα μας προερχόμενοι από την Τουρκία.

Παράλληλα σε επιφυλακή βρίσκονται και αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας καθώς δεν αποκλείεται να τοποθετηθούν εμπρηστικοί μηχανισμοί σε διάφορα σημεία με ανάληψη ευθύνης που να σχετίζεται με τον πόλεμο στο Ισραήλ ενώ την υπόθεση παρακολουθούν διαρκώς και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA