Πολλοί και μικρής έντασης σεισμοί καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Αττική, φαινόμενο για το οποίο ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος δίνει την εξήγησή του.
Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, οι δονήσεις πιθανώς προέρχονται από το ρήγμα της Φυλής.
Παράλληλα, διευκρινίζει ότι ο μεγαλύτερος από αυτούς τους σεισμούς είχε μέγεθος 2,6 Ρίχτερ και ξεκαθάρισε πως δεν πιστεύει ότι υπάρχει κίνδυνος για κάποιον μεγαλύτερο.
Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου για τους σεισμούς στην Αττική:
«Mικροσεισμοί στην Αττική, στην περιοχή Μάνδρας-Μαγούλας-Ασπρόπυργου, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες. Μεγαλύτερο μέγεθος 2,6. Πιθανότατα πρόκειται για πολύ περιορισμένη δράση στο ενεργό ρήγμα της Φυλής».
»Κάθε ενεργό ρήγμα είναι ζωντανός οργανισμός και γι’ αυτό κάνει μικρούς σεισμούς. Τους μεγάλους, π.χ. σεισμός Φυλής στις 7-9-1999, τους κάνει σε αραιά διαστήματα. Δε/ διαβλέπω κίνδυνο μεγάλου σεισμού στο συγκεκριμένο ρήγμα εξαιτίας της τρέχουσας δραστηριοποίησης».
- Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ: Αυτός είναι ο 89χρονος «πιστολέρο» - Τι ρούχα φορά σύμφωνα με μαρτυρίες
- Από gamer, επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ: Τι αποκαλύπτουν τα social media του 31χρονου δασκάλου
- «Ακόμα και εμείς οι Βούλγαροι πάμε Ελλάδα» - Διαφήμιση του βουλγαρικού τουρισμού κατέληξε σε φιάσκο
- Έμεινε άυπνος για 11 μέρες, έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες, αλλά άρχισε να πληρώνει το τίμημα 30 χρόνια μετά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.