Μενού
seismografos
Σεισμός | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 5:30 τα ξημερώματα στη βόρεια Εύβοια. Το επίκεντρο εντοπίζεται δύο χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας και το εστιακό βάθος στα 18,7 χιλιόμετρα. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και σεισμολόγο, Ευθύμη Λέκκα, αρκετή ώρα πριν τα 4,5 Ρίχτερ υπήρχαν αρκετές μικρές δονήσεις. «Έχουμε να κάνουμε με σμήνος σεισμών με κορυφαία δόνηση αυτή που σημειώθηκε τα ξημερώματα», είπε στην ΕΡΤ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σεισμός δεν προκάλεσε ζημιές, μόνο μικρές ρωγμές. Ωστόσο, «η αίσθηση ήταν σαν "πεντάρης, εξάρης" σεισμός. Βέβαια αυτό δημιουργείται και από το γεγονός ότι οι περισσότεροι κοιμούνταν αλλά ο ύπνος δεν ήταν βαρύς γιατί πάνε να ξυπνήσουν». 

Ο σεισμός «δεν μας περνά απαρατήρητος, τον παρακολουθούμε. Δεν είναι σαν άλλες φορές που λέμε πως δεν υπάρχει κίνδυνος, ούτε τώρα υπάρχει αλλά οπωσδήποτε θέλει παρακολούθηση». 

Η συγκεκριμένη περιοχή «έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς, βρίσκεται σε κομβικό σημείο του ελληνικού χώρου. Είναι μια ευαίσθητη περιοχή που θέλει παρακολούθηση». 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA