Μενού
Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Κύμη
Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Κύμη | Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
  • Α-
  • Α+

Σεισμός τώρα σημειώθηκε 24 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά της Κύμης στην Εύβοια και έγινε αισθητός στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ισχύς της δόνησης που σημειώθηκε στις 16:15 ήταν 4,8 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 14,6 χιλιόμετρα.

seismos-kymi

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, Νίκος Κόκκος, μίλησε στο evima.gr και δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο σεισμό, για την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές»

Τι λένε οι σεισμολόγοι

Για τη σεισμική δόνηση που έγινε αρκετά αισθητή και στην Αττική, ανατολικά της Κύμης, μίλησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας. «Δεν εμπνέει ανησυχία αν και η περιοχή μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό», τόνισε μεταξύ άλλων. 

«Ο σεισμός προήλθε από το θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Κύμης, μεταξύ Σκύρου και Κύμης. Έγινε έντονα αισθητός και στην Αττική., ιδίως σε μεγάλες κατασκευές. Δεν εμπνέει ανησυχία αν και η περιοχή μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. (…) Έχει ιστορικό η περιοχή αλλα συνήθως περιορίζεται η γύρω από αυτή, η οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι θαλάσσια και αραικατοικημένη».

Δείτε επίσης:

Πριόνισαν ζωντανό τον διοικητή και έσφαξαν τους κατοίκους - Η άλωση της Χαλκίδας από τους Τούρκους

Γκρεμίστηκε το θρυλικό Cataralla στη Γλυφάδα - Η ιστορία του στολιδιού των νοτίων προαστίων

Έστειλε βιογραφικό και πήρε το «στέμμα» της βασίλισσας στο Πατρινό Καρναβάλι

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA