Μενού
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την 12χρονη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την 12χρονη | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Αίσθηση προκαλούν τα λεγόμενα μίας εκ των δικηγόρων που έχουν αναλάβει ορισμένους από τους κατηγορούμενος για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια.

Με αφορμή την εισαγγελική πρόταση, που ζήτησε την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου για τέσσερα αδικήματα αλλά αθώωση για τον βιασμό, η δικηγόρος Βάσω Πανταζή επιχείρησε να εξηγήσει, μέσω OPEN, τι ορίζει ο νόμος για την περίπτωση και δήλωσε πως η 12χρονη «εκδιδόταν». 

«Υπερασπίζομαι φερόμενους "πελάτες", γιατί οι εντολείς μου αρνούνται την κατηγορία» σημείωσε αρχικά και επεσήμανε πως η εισαγγελική πρόταση για την περίπτωσή τους ήταν ενοχή.

Μιλώντας για την υπόθεση και το πού στηρίζεται η εισαγγελική πρόταση - σε επίπεδο νόμου - σημείωσε πως το αδίκημα που εξετάζεται είναι η «κατάχρηση ανηλίκου» και όχι ο βιασμός, γιατί δεν ασκήθηκε βία, αλλά η 12χρονη «παρασύρθηκε με πειθώ, παραπλανήθηκε». 

Σημείωσε πως από τα πειστήρια που παρουσιάστηκαν στους δύο μήνες που «τρέχει» η δίκη, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο «ούτε για το αδίκημα της μαστροπείας, ούτε για το αδίκημα του βιασμού». 

«12.500 πειστήρια ηλεκτρονικά, μηνύματα που αντάλλαξε 12χρονη με βασικό κατηγορούμενο... Από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ούτε το αδίκημα της μαστροπείας, ούτε το αδίκημα του βιασμού. Οι συνομιλίες αποδεικνύουν την πραγματική διάσταση αυτής της εκμετάλλευσης, η οποία ήταν συναισθηματική» είπε, χαρακτηριστικά.

«Δυστυχώς, προκύπτει ότι αυτό το κορίτσι είχε επιλέξει να επιβιώσει με μία συγκεκριμένη στάση ζωής» είπε η κα Πανταζή. 

Όταν οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν στα λεγόμενά της, διερωτήθηκε: «Μα δεν το ξέρετε από τη δικογραφία ότι ήταν εκδιδόμενη;» και προσέθεσε: «Δυστυχώς, είναι τραγωδία. Και λέμε ότι φταίμε όλοι μας». 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA