Μενού
diki-sepolia
Σεπόλια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ανακούφιση νοιώθει η οικογένεια της 12χρονης από τα Σεπόλια για την απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε τον βασικό κατηγορούμενο, Ηλία Μίχο, και αθώωσε τη μητέρα της.

Σύμφωνα με το Live News του Mega, το κορίτσι βρισκόταν στο σχολείο εκείνη την ώρα και κοίταζε το κινητό της για να δει τις σχετικές ειδήσεις. Όταν η απόφαση δημοσιεύθηκε πήρε τη θεία της τηλέφωνο και τής είπε να βρει δρομολόγιο λεωφορείου για να πάει στην Αθήνα και να συναντήσει τη μητέρα της.

Η γιαγιά της 12χρονης, είπε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, πάρα πολύ χαρούμενη. Πετάω! Εδώ είμαι και επιτέλους δικαιωθήκαμε. Αθώα! Αθώα! Βέβαια την είδαμε, μια χαρά (σ.σ είναι). Πετάει, χοροπηδάει. Μια χαρά, δικαιωθήκαμε! Ήταν άδικο αυτό που γινόταν».

Η αδερφή της 12χρονης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ανέφερε από την πλευρά της: «Νικήσαμε! Επιτέλους δικαιωθήκαμε. Ανυπομονούμε να γυρίσει στο σπίτι μας. Επιτέλους! Ουφ... Την είδα, τής σήκωσα τα χέρια ψηλά και είπα "Μαμά τα καταφέραμε, θα ξαναγυρίσεις στο σπίτι. Ήταν πολύ δύσκολο όλο αυτό. Τώρα πήρε μια δικαίωση και η ψυχούλα της (σ.σ 12χρονης)».

Λύτρας για Σεπόλια: «Οι κατηγορούμενοι προσπαθούσαν να πουν ότι έφταιγε η 12χρονη»

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, είπε:  «Ήταν μία δικαίωση πρωτίστως της 12χρονης που και με τις έγγραφες καταθέσεις που είχε δώσει, οι οποίες ήταν πολλές, και με το βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο προβλήθηκε στην έδρα του δικαστηρίου, είχε περιγράψει τη βία και την απειλή που δέχτηκε από τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο», είπε στο Live News του Mega.

«Ήταν αδιανόητοδεν υπήρχε περίπτωση έδρα δικαστηρίου να μην δεχθεί αυτούς τους ισχυρισμούς και η εισαγγελική πρόταση δεν στάθηκε και δεν υπήρχε περίπτωση να σταθεί όταν ένα 12χρονο παιδί, χωρίς να έχει κανέναν λόγο, αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο βιάστηκε και μάλιστα περιγράφοντας την απειλή και τη βία που δέχτηκε», ανέφερε επίσης ο κ. Λύτρας.

Παράλληλα, συνέχισε: «Ακούστηκαν πράγματα από την πλευρά των κατηγορουμένων πραγματικά αδιανόητα. Αντιλαμβάνομαι το υπερασπιστικό δικαίωμα και την υπεράσπιση του κάθε κατηγορουμένου, αλλά νομίζω ότι εδώ ξεπεράστηκαν τα όρια, με λίγα λόγια προσπαθούσαν να πουν ότι έφταιγε η 12χρονη».

Όσον αφορά τη μητέρα, ο Απόστολος Λύτρας είπε ότι δέχτηκε την απόφαση του δικαστηρίου «με πολύ μεγάλη συγκίνηση».

«Κάποια στιγμή στη διακοπή, παρότι υπήρχε πολύ ισχυρή αστυνομική δύναμη, μπήκαν μέσα τα δύο ανήλικα παιδιά της, τής είπαν "μαμά σε λίγο θα είμαστε μαζί". Η 12χρονη της μίλησε κατευθείαν στο τηλέφωνο. Της είπε "μαμά σε περιμένω να έρθεις να με πάρεις"», επισήμανε επίσης ο δικηγόρος.

Όσον αφορά την επιμέλεια των παιδιών, ο κ. Λύτρας είπε ότι η μητέρα θα τα πάρει αμέσως, παρόλο που η διαδικασία για την επιμέλεια μπορεί να πάρει κάποιο χρονικό διάστημα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA