Μενού
sepolia
Υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Άκρως επιβαρυντικό τόσο για τον Ηλία Μίχο όσο και για τη μητέρα της 12χονης από τον Κολωνό, είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών με το οποίο τόσο αυτοί οι δύο όσο και 20 και πλέον άτομα παραπέμπονται σε δίκη για τη υπόθεση της ανήλικης που σόκαρε το πανελλήνιο πριν από έναν χρόνο.

Στο βούλευμα, σημεία του οποίο δημοσίευσε η εφημερίδα Real News της Κυριακής, περιλαμβάνονται νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση με τους συνολικά 26 κατηγορούμενους. Περιγράφονται οι τρόποι που έκλειναν τα ραντεβού, ο ρόλος και η πράξεις της -επίσης προφυλακισμένης- μητέρας του κοριτσιού, αλλά και το υλικό που διακινούνταν με τους βιαστές της 12χρονης.

 

Πώς δρούσε ο Μίχος

Ο 54χρονος Ηλίας Μίχος, που απασχολούσε αρχικά το κορίτσι στο κατάστημά του στα Σεπόλια, παραπέμπεται σε δίκη με τις κατηγορίες ότι ενήργησε γενετήσιες πράξεις εις βάρος του κοριτσιού υπό την απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου ζωής ή σωματικής ακεραιότητας, για προμήθεια, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας, για εξώθηση της ανήλικης σε πορνεία, αλλά και για κατοχή παράνομων όπλων και πυρομαχικών. Ωστόσο, σύμφωνα με το βούλευμα που παρουσιάζει η Real News, απαλλάσσεται από τις κατηγορίες της κατάχρησης ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, της οπλοχρησίας κατ’ εξακολούθηση και της παράνομης βίας σε βάρος ανηλίκου.

Σύμφωνα με το βούλευμα, τον Απρίλιο του 2022, ο κατηγορούμενος «την οδήγησε στην αποθήκη του καταστήματός του με την πρόφαση να καθαρίσει και, αφού της προκάλεσε τρόμο και ανησυχία για τη ζωή της και τη σωματική της ακεραιότητα με την επίδειξη όπλου και μαχαιριών που κατείχε, καθώς και με την απειλή ότι, αν δεν ανεχθεί τις ασελγείς του πράξεις, θα σκοτώσει την ίδια ή την οικογένειά της ή θα διαδώσει ότι εκείνη τον επιθυμεί ερωτικά, κατάφερε να κάμψει την αντίστασή της και να την εξαναγκάσει να ανεχθεί κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις». Η σεξουαλική κακοποίηση επαναλήφθηκε τόσο στο κατάστημα, όσο και σε οίκο ανοχής στον Κεραμεικό, όπου ο ίδιος οδήγησε τη 12χρονη, με την οποία «αφού συνευρισκόταν ερωτικά μαζί της, κατόπιν την εξανάγκαζε να συνευρεθεί ερωτικά εντός δωματίου του οίκου ανοχής με άλλους περίπου πέντε άνδρες κάθε φορά, τους οποίους είχε επιλέξει και ενημερώσει, ώστε να βρίσκονται στον οίκο ανοχής για τον σκοπό αυτό. Κατόπιν κατέβαλαν σε αυτόν άγνωστο χρηματικό ποσό ως αμοιβή για την ερωτική συνεύρεσή τους με την ανήλικη», περιγράφεται στο βούλευμα.

Ο 54χρονος κατηγορείται ότι εξώθησε τη 12χρονη στην πορνεία κλείνοντάς της τα ραντεβού και μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Blindchat, στην οποία ο ίδιος υποδυόταν την ανήλικη. «Την προέτρεψε και την εξανάγκασε να έλθει σε σεξουαλική επαφή πλέον των έντεκα περιπτώσεων με άγνωστους άνδρες... Κανόνιζε τη συνάντηση με την ανήλικη σε χώρο παρακείμενο του καταστήματός του, όπου αυτός την οδηγούσε και κατόπιν την παραλάμβαναν οι άγνωστοι άνδρες με το αυτοκίνητό τους και την πήγαιναν σε έτερη τοποθεσία την οποία αυτός είχε υποδείξει, προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά εντός του οχήματός τους, έναντι 50 ευρώ τη φορά. Η ανήλικη του κατέβαλλε τα ποσά που εισέπραττε».

Στις ηλεκτρονικές συσκευές που εξετάστηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, βρέθηκαν 58 φωτογραφίες αλλά και βίντεο της ανήλικης, τα οποία ο 54χρονος προμηθεύτηκε, κατείχε και διένειμε. Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι έστειλε τουλάχιστον τέσσερις άσεμνες και παράνομες φωτογραφίες και έξι βίντεο σε υποψήφιους πελάτες μέσω Viber, Whatsapp και Blindchat, παριστάνοντας την ανήλικη ή και χρησιμοποιώντας απευθείας το κινητό της.

Ο ρόλος της μητέρας 

Επιβαρυντικό είναι το κατηγορητήριο και για τη μητέρα της 12χρονης, η οποία θα δικαστεί για μαστροπεία, πορνογραφία και εκβίαση. «Εξώθησε την ανήλικη κόρη της στην πορνεία, υπέθαλψε και διευκόλυνε την πορνεία αυτής, προτρέποντας και εξαναγκάζοντάς την, αλλά και δημιουργώντας με πράξεις και παραλείψεις της τις κατάλληλες συνθήκες και περιστάσεις για τη συνέχιση της εν λόγω κατάστασης, ήτοι με το να την προτρέπει ευθέως, αλλά και να της ζητά συνεχώς και επιτακτικά να ανευρίσκει χρήματα για την καθημερινή διαβίωσή της και της οικογένειάς της χωρίς να ελέγχει την προέλευσή τους και να της επιτρέπει να απουσιάζει μεγάλα χρονικά διαστήματα από την οικία τους, παρά το νεαρόν της ηλικίας της. Την προέτρεψε και τη διευκόλυνε να συνευρίσκεται ερωτικά με διάφορους άνδρες», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα. Κατονομάζονται πέντε άνδρες με τους οποίους  συνευρέθηκε η 12χρονη, καθώς και άλλοι πέντε, άγνωστοι μέχρι σήμερα, χρήστες της εφαρμογής Blindchat, με τους οποίους υπήρξε ανταλλαγή μηνυμάτων, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε ραντεβού. Η μητέρα της 12χρονης κατηγορείται ότι σε δύο περιπτώσεις πούλησε υλικό πορνογραφίας στο οποίο απαθανατιζόταν η κόρη της.

Στην πρώτη περίπτωση «διέθεσε μέσω μηνυμάτων από το κινητό τηλέφωνο της ανήλικης κόρης της στο κινητό τηλέφωνο του Γ.Κ. άγνωστο αριθμό φωτογραφιών με το γυμνό σώμα της κόρης της, καθώς και βίντεο όπου αναπαρίστατο η ανήλικη σε πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα… 

Ο Γ.Κ. την παρακολουθούσε από την κάμερα του δικού του κινητού τηλεφώνου και πλήρωσε για τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τις αναπαραστάσεις, με δύο ηλεκτρονικές καταθέσεις των 25 ευρώ στις 1/8/2022 και 5/8/2022». Στη δεύτερη περίπτωση «διέθεσε μέσω μηνυμάτων από το κινητό τηλέφωνο της ανήλικης κόρης της στο κινητό τηλέφωνο του Π.Μ. άγνωστο αριθμό φωτογραφιών που σχετίζονται με αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία παρήγαγε κατόπιν προτροπής της μητέρας της. Για τις φωτογραφίες αυτές ο Π.Μ. κατέβαλε ως αμοιβή τα ποσά των 40, 20, 30 και 50 ευρώ, στις 14, 15 και 17 Αυγούστου 2022 με ηλεκτρονική κατάθεση». Τα παραπάνω ποσά μεταφέρθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας της 12χρονης, όπως και η αμοιβή για τη συνεύρεσή της με τον Α.Λ. Από την πλευρά της, η ανήλικη έχει καταθέσει ότι η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα και πως εκείνη είχε δώσει στον Μίχο τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού.

Σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, η κατηγορούμενη εκβίαζε τον Μίχο να της καταβάλλει χρήματα, προκειμένου να μην αποκαλύψει ότι ο 54χρονος είχε κακοποιήσει σεξουαλικά την κόρη της. Στις 3/9/2022, η μητέρα απέστειλε μήνυμα στον Μίχο «θα μου δώσεις 100 ευρώ σήμερα γιατί αλλιώς θα μάθουν όλοι στην πλατεία και ο Τηλέμαχος τι έχεις κάνει», υπονοώντας ότι θα μάθουν όλοι οι γείτονες ότι ο Μίχος είχε ερωτικές επαφές με την ανήλικη κόρη της. Λίγες ημέρες αργότερα, εξανάγκασε τη σύζυγο του Μίχου να της καταβάλει 200 ευρώ.

Επειτα, στις 7/10/2022, απέστειλε στον Μίχο μήνυμα ότι «θα πας 150 ευρώ πάλι σε φάκελο στο φαρμακείο απέναντι από τον φούρνο του Θωμά και θα πεις, όπως χθες, για τη Χριστίνα. Αυτά είναι τα τελευταία που ζητάω και φτηνά την έβγαλες με 450 ευρώ για να μην καταγγείλω, πολύ φτηνά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA