Μενού
limeniko
Λιμενικό | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι έρευνες από στεριά, αέρα και θάλασσα, για τον εντοπισμό δύο ατόμων τα ίχνη των οποίων χάθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (18/02) ανοιχτά των Σφακίων.

Οι δύο φίλοι από το Ρέθυμνο, ηλικίας 44 και 50 ετών, ήταν για ψάρεμα με κανό, όταν ξαφνικά ο καιρός άλλαξε και από έκτοτε αγνοούνται.

Στις έρευνες τις οποίες συντονίζει το ΕΚΣΕΔ συμμετέχουν δύο ελικόπτερα, ένα της πολεμικής αεροπορίας και ένα του πολεμικού ναυτικού και έχουν επεκταθεί μέχρι τη Γαύδο σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων.

Συμμετέχουν επίσης ένα περιπολικό και ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού σώματος, το πλοίο «ΣΑΜΑΡΙΑ 1» το οποίο παρέκκλινε του δρομολογίου του για να πάρει μέρος στις έρευνες, δύο ιδιωτικά σκάφη και ένα περιπολικό όχημα του ΛΣ ΕΛΑΚΤ.

Τα πλωτά και το όχημα του λιμενικού χτενίζουν την ακτογραμμή της νότιας Κρήτης από το Φραγκοκάστελλο μέχρι τη Σουγιά και τη Γαύδο με την ελπίδα να βρουν τους δύο αγνοούμενους πριν πέσει το σκοτάδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων οι δύο άντρες φορούν σωσίβια, ενώ έχουν ενημερωθεί οι οικογένειες τους.

Σφακιά: Το χρονικό της εξαφάνισης

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στα Σφακιά, καθώς υπάρχουν αναφορές για δύο αγνοούμενους οι οποίοι πιθανολογείται ότι παρασύρθηκαν με το κανό τους στη θάλασσα.

Το neakriti.gr αναφέρει ότι δύο άτομα από το Ρέθυμνο αγνοούνται καθώς η ξαφνική ενίσχυση των βοριάδων τους παρέσυρε στα ανοιχτά.

Κατά τις ίδιες πηγές, από τις 14:00 βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση του λιμενικού στη θάλασσα περιοχή των Σφακίων για τον εντοπισμό των δύο ατόμων, ηλικίας 50 και 44 χρόνων.

Σφακιά: Παρασύρθηκαν στη θάλασσα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αγνοούμενοι ειδοποίησαν τις λιμενικές αρχές στη 1 το μεσημέρι και δήλωσαν ότι έχουν παρασυρθεί 1,5 ναυτικό μίλι ανατολικά των Σφακίων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA