Μενού
taksi.jpg
Σχολική αίθουσα. | EUROKINSSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για την αντιμετώπιση των απουσιών των μαθητών, λόγω των εποχιακών ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, καταχωρούνται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες μαθητών, έως 5 εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση λοιμώξεων του αναπνευστικού, από την 1η Νοεμβρίου έως και την 31η Μαρτίου.

Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αίτησης και με την προσκόμιση από τους ενδιαφερόμενους πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

Έξαρση λοιμώξεων

Φέτος φαίνεται ότι θα έχουμε αυξημένη δραστηριότητα της εποχικής γρίπης, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, μετά-Covid.

Ήδη, αυτή τη στιγμή, η θετικότητα αγγίζει περίπου το 40% στις προσελεύσεις στο δίκτυο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που παρακολουθεί ο ΕΟΔΥ.

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού, καθηγητής, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας, για την πορεία του κορονοϊού, σημειώνοντας ότι ήδη βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση της εποχικής γρίπης.

«Να ξέρετε ότι είμαστε κοντά στο peak. Γιατί το peak συνήθως το έχουμε όταν έχουμε 45%-50% θετικότητα σε αυτό το δίκτυο. Άρα, περιμένουμε, το επόμενο διάστημα. μία με δύο βδομάδες, να φτάσουμε το peak και έτσι να ανακουφιστεί και το σύστημα υγείας. Έχει μετακινηθεί λίγο προς τα δεξιά η καμπύλη της γρίπης, που σημαίνει ότι πάμε λίγο προς κανονικοποίηση», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, φέτος παρατηρείται και μία αλλαγή όσον αφορά τη νόσο: είναι πιο συχνή η Α-Η1Ν1, σε σχέση με πέρσι που ήταν η Α-Η3. Ειδικότερα, το 80% των περιπτώσεων είναι Η1Ν1 και φαίνεται ότι τα πιο σοβαρά περιστατικά προέρχονται από αυτήν.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA