Μενού
Το σκίτσο του Ηλία Μακρή για τον Παύλο Πολάκη
Το σκίτσο του Ηλία Μακρή για τον Παύλο Πολάκη | Facebook/Ηλίας Μακρής-Δελλόγλου
  • Α-
  • Α+

Απάντηση από τον σκιτσογράφο της Καθημερινής, Ηλία Μακρή, στον Παύλο Πολάκη, ο οποίος εξαπέλυσε χθες δριμεία επίθεση σε βάρος του με αφορμή σκίτσα που τον αφορούσαν.

Ο κ. Μακρής, σχεδίασε μία γελοιογραφία-απάντηση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας «συγγνώμη», αλλά όχι από εκείνον.

Σχεδίασε τον εαυτό του να κρατά το σκίτσο που προκάλεσε την οργή του κ. Πολάκη και ζητά συγγνώμη «από τους τετράποδους φίλους μου, αν τους πρόσβαλα».

Η ανάρτηση-επίθεση του Παύλου Πολάκη και το «άδεισμα» ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται πως, με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Πολάκης είχε χρησιμοποιήσει βαριές εκφράσεις σε βάρος του σκιτσογράφου.

«Εκτός από τα σιχάματα της "δημοσιογραφίας" υπάρχουν και τα βοθρολύματα της "γελοιογραφίας". Μάλλον, ζητάει αύξηση και δείχνει χαρακτήρα εναντίον μου αυτό το βδέλυγμα! Ηλίας Μακρής γελοιογράφος, λέει, της "σοβαρής" Καθημερινής! Τράβα στο Μακελειό  λυξόνταρμα, εκεί θα έχεις πέραση! (...) Θα σου ταχυδρομήσω δυο δίευρα για τις δυο "γελοιογραφίες" σου που μου έστειλαν και με αφορούν… Τόσο αξίζει η τέχνη σου … Τώρα που ασχολήθηκα ίσως σου δώσουν και αύξηση» έγραψε, χαρακτηριστικά.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε σχόλιό του για την υπόθεση, σημείωσε πως τέτοιες συμπεριφορές δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Επουδενί εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τέτοιες αντιδράσεις ακόμη κι αν έρχονται ως απάντηση σε προσβλητικές αναφορές ή περιγραφές του Τύπου» ανέφερε, ειδικότερα, η Κουμουνδούρου και συμπλήρωσε: 

«Σε κάθε περίπτωση, όμως, πάει πολύ να κουνά το δάκτυλο η κυβέρνηση, της οποίας ο αρχηγός είχε αποκαλέσει από το βήμα της Βουλής ως "εγκληματική οργάνωση" δημοσιογράφους που ερευνούσαν τα σκάνδαλα της, που αποδεδειγμένα παρακολουθούσε δημοσιογράφους με κοινό κέντρο ΕΥΠ-Predator και που έχει καταστήσει υπόλογη την Ελλάδα στην Ευρώπη για τις διώξεις σε βάρος των λειτουργών του Τύπου».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε και μετά τις αντιδράσεις από πλευράς κυβέρνησης. Ο Παύλος Μαρινάκης, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολίασε πως «Η επαναλαμβανόμενη κατάπτυστη πρακτική της στοχοποίησης και των προγραφών δεν προκαλεί, δυστυχώς, καμία έκπληξη για τον εν λόγω βουλευτή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA