Η Αθήνα κρύβει πολλά μυστικά, υπέροχες γωνιές και παραλίες που σε κάνουν να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε νησί των Κυκλάδων.
Ένα από αυτά τα καλοκαιρινά μυστικά της, είναι αυτή η παραλία που βρίσκεται σε έναν οικισμό γύρω στα 40 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για την παραλία στον γραφικό οικισμό Δασκαλειό, που βρίσκεται στην Κερατέα, μεταξύ Λαυρίου και Πόρτο Ράφτη. Το Δασκαλειό αποτελείται από τρία λιμανάκια-παραλίες, με άμμο και γαλαζοπράσινα.
Τα δύο πρώτα λιμανάκια είναι οργανωμένα και το τρίτο λιμανάκι που είναι και η μικρότερη παραλία, είναι μη οργανωμένη, ανέγγιχτη.

Η άγνωστη ιστορία που συνοδεύει το Δασκαλειό, είναι πως από τον ορμίσκο του, φυγαδεύτηκε ο Γεώργιος Παπανδρέου τον Ιούλιο του 1944, στη Μέση Ανατολή. Από τα παράλια της Κερατέας φυγαδεύτηκε και η μνηστή του Κυβέλη.
Το Δασκαλειό, ο μικρός αυτός οικισμός της νοτιοανατολικής Αττικής, απαριθμεί σήμερα λιγότερους από 300 κατοίκους. Κατοικήθηκε πρώτη φορά τον 19ο αιώνα, με τους πρώτους κατοίκους να είναι εργάτες που δούλευαν στην περιοχή του Λαυρίου. Μετά τα Λαρευωτικά, η περιοχή ερήμωσε με τα σπίτια στην περιοχή το 1950, να είναι μόλις τρία.
Με το πέρασμα των χρόνων το Δασκαλειό απέκτησε ξανά ζωή, ενώ σήμερα στην περιοχή βρίσκονται πολλά εξοχικά Αθηναίων. Ειδικότερα, τους θερινούς μήνες η περιοχή γίνεται πόλος έλξης για τις πανέμορφες παραλίες και τις παραδοσιακές ταβέρνες.
- Εφημερία 120 ωρών: Γιατρός κατέρρευσε μετά από 5 μέρες νον στοπ - «Επικοινωνιακά τεχνάσματα», λέει ο Γεωργιάδης
- Ελληνικό σουβλατζίδικο στο Παρίσι έχει ένα κάπως ερωτικό όνομα
- Το άγνωστο guest της Γιαννακοπούλου στο «Λόγω Τιμής» – Όταν μοιραζόταν το ίδιο πλάνο με τον Πυρπασόπουλο
- Ο ΕΟΦ «εξαφανίζει» 5 γνωστά προϊόντα από την αγορά: Δείτε ποια είναι
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.