Μενού
Νοσοκομείο
Προετοιμασίες σε νοσοκομείο της Αττικής | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανέφερε πως ένας 17χρονος με αυτισμό βρέθηκε –δεμένος χειροπόδαρα με ιμάντες–  σε δομή ψυχικής υγείας στην Αθήνα, μεταφερόμενος από τη Χίο.

Ο 17χρονος, ειδικότερα, μεταφέρθηκε με εισαγγελική εντολή στη δομή ψυχικής υγείας στην Αθήνα, με τον Παγχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία να καταγγέλλει «απάνθρωπες συνθήκες νοσηλείας και μεταφοράς σε γνωστό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο για τον 17χρονο μαθητή και ζητά να διερευνηθεί η υπόθεση».

«Στο πλαίσιο της ιατρικής παρέμβασης, το παιδί δέθηκε με ιμάντες χειροπόδαρα πάνω στο νοσοκομειακό κρεβάτι. Εύκολα φαντάζεται κανείς τις επιπτώσεις σε ένα παιδί με αυτισμό σε τέτοιες συνθήκες» συνεχίζεται στην ίδια καταγγελία – ανακοίνωση.

Η καταγγελία για ψυχιατρείο στην Αθήνα

Όπως προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους, ο συγκεκριμένος μαθητής με αυτισμό, μεταφέρθηκε στην Αθήνα με εισαγγελική εντολή, λόγω μη ελεγχόμενης συμπεριφοράς, προκειμένου να εξεταστεί από ειδικούς ιατρούς και να του δοθεί κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Βρέθηκε, όμως, σύμφωνα με τα μέλη του συλλόγου, δεμένο με ιμάντες στο κρεβάτι του ψυχιατρικού νοσοκομείου, από τους οποίους φέρεται να λύθηκε μόλις σήμερα, Δευτέρα.

«Απαιτούμε άμεσα να διερευνηθεί αυτό το περιστατικό που δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά» υπογραμμίζει, παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία.

«Αναδεικνύεται και πάλι η ουσιαστική έλλειψη ολοκληρωμένης κοινωνικής-κρατικής φροντίδας και πρόνοιας, έγκαιρης διάγνωσης και παρακολούθησης, θεραπευτικής προσέγγισης και εκπαίδευσης, σε περιπτώσεις ΑμεΑ, μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο και με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό, πρώτα και κύρια στο νησί μας. Η διαχείριση του αυτισμού αφορά όλες τις διαβαθμίσεις του και όχι μονάχα τις πιο ήπιες».

«Στεκόμαστε συμπαραστάτες στην οικογένεια και το παιδί. Αγωνιούμε, γι’ αυτό και ζητάμε να απαντηθούν τα εξής» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου, που θέτει επίσης κάποια ερωτήματα:

  • Υπό ποιες συνθήκες έγινε η μεταγωγή; Υπήρχε ανάλογο επιστημονικό προσωπικό στη συνοδεία;
  • Γιατί δεν νοσηλεύτηκε στην Ψυχιατρική Κλινική Χίου;
  • Έχουν ενημερωθεί σε ό,τι αφορά το συμβάν η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και η Κοινωνική Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Χίου;
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA