Μενού
Ανάσταση
Ανάσταση | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ούτε φέτος έλειψαν οι σοβαροί τραυματισμοί από τη χρήση βεγγαλικών και κροτίδων το βράδυ της Ανάστασης σε διάφορα σημεία της Ελλάδας παρά τους εντατικούς ελέγχους και τις συστάσεις της Αστυνομίας. 

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις προκλήθηκαν ακρωτηριασμοί, όπως στην περίπτωση του 14χρονου στα Χανιά, αλλά όχι μόνο εκεί. 

Ο ανήλικος κρατούσε στα χέρια του την κροτίδα και στην προσπάθειά του να την πυροδοτήσει, αυτή εξερράγη. 

Άμεσα ο 14χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αλλά οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν τρία δάχτυλα από το δεξί του χέρι, λόγω των σοβαρών τραυμάτων που υπέστη.

Σε βάρος της μητέρας του, η οποία συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και στην Καλαμάτα όπου ένας 28χρονος τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά όταν μία κροτίδα εξερράγη στα χέρια του τη στιγμή που εκείνος προσπαθούσε να την πυροδοτήσει. 

Ο απολογισμός, βέβαια, δεν σταματάει στα παραπάνω περιστατικά αφού λίγο μετά την Ανάσταση ένας άνδρας στα Καλύβια, μετά τη ρίψη κροτίδας, τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να ακρωτηριαστουν κάποια δάχτυλά του. 

Αντίστοιχο περιστατικό έλαβε χώρα και στο Περιστέρι όπου 40χρονος τραυματίστηκε στο χέρι από κροτίδα και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο ΚΑΤ. 

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, από χθες (4/5) στις 8 το βράδυ μέχρι σήμερα (5/5) τα ξημερώματα είχαμε πέντε τραυματισμούς μόνο στην Αττική.

Στον Προφήτη Ηλία στο Μενίδι 30χρονος άνδρας χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα ενώ βρισκόταν σε γλέντι με συγγενείς και φίλους. Μάλιστα, η σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι ενός παρευρισκομένου προτού τον χτυπήσει στο αριστερό του πόδι. 

Πάνω από 180.000 βεγγαλικά και κροτίδες έχουν κατασχεθεί

Από χθες μέχρι σήμερα η Αστυνομία έχει προχωρήσει και σε συλλήψεις για κατοχή κροτίδων με τους συλληφθέντες να είναι σε ορισμένες περιπτώσεις ανήλικοι

Ένας 27χρονος συνελήφθη λίγο μετά την Ανάσταση στον Νέο Κόσμο για κατοχή μολότοφ, ενώ τρία άτομα συνελήφθησαν στους Αγίους Αναργύρους για κατοχή μολότοφ και βεγγαλικών.

Ακόμα στην Ημαθία συνελήφθη ένας 15χρονος για κατοχή 96 κροτίδων και στο Κιλκίς ένας 17χρονος που είχε στην κατοχή του επτά κροτίδες, αλλά και ένας 22χρονος με τρεις κροτίδες και ένα μαχαίρι στην κατοχή του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε ολόκληρη την επικράτεια από τα μέσα Απριλίου έως σήμερα, έχουν κατασχεθεί πάνω από 180.000 βεγγαλικά και κροτίδες κάθε τύπου, ενώ έχουν συλληφθεί 102 άτομα.

Ενδεικτικά, χθες συνελήφθησαν τρία άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 1.400 κροτίδες.

Τέλος, στο Ρέθυμνο συνελήφθη ένα άτομο, στην επιχείρηση του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περί τις 2.800 κροτίδες.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA