Μενού
karditsa
Πλημμύρες στην Καρδίτσα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στον θεσσαλικό κάμπο μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που είχε σαν αποτέλεσμα ολόκληρα χωριά να βουλιάξουν στα νερά και τις λάσπες. 

Το πέρασμα της κακοκαιρίας έχει σαν αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων στην περιοχή του κάμπου. 

Οι επιχειρήσεις διάσωσης των πολιτών δεν σταμάτησαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι πτήσεις των ελικοπτέρων για διασώσεις από αέρος, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην περιοχή της Καρδίτσας. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Αγοραστός στον ΣΚΑΙ, βοήθεια χρειάζονται οκτώ χωριά

  1. Αγία Τριάδα
  2. Καλογριαννά
  3. Ριζοβούνι
  4. Αγναντερό
  5. Μεταμόρφωση
  6. Κοσκινά
  7. Μαραθέα
  8. Βλόχος

Στις περιοχές επιχειρούν σωστικά συνεργεία με βάρκες, δυνάμεις του στρατού και ελικόπτερα. «Κάποια από τα χωριά δεν είναι προσεγγίσιμα», είπε ο κ. Αγοραστός στον ΣΚΑΙ. 

«Είναι άνθρωποι που έχουν παραμείνει στα χωριά και αυτή της στιγμή βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία των σπιτιών τους και περιμένουν να τους παραλάβουν διασώστες», πρόσθεσε.

Για την κατάσταση που βρίσκεται ο Πηνειός, ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι έχει καλύψει όλες τις πλημμυρικές εκτάσεις αλλά από χθες το βράδυ βρίσκεται σε σταθεροποίηση. 

Αγανάκτηση στα χωριά 

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι στο χωριό Μικρό Ευίδριο Λάρισας, στην επαρχία Φαρσάλων, αφού είδαν το χωριό τους να καταστρέφεται.

«Το χωριό μου καταπατήθηκε όλο για δεύτερη φορά. Το 2020 πατήθηκε όλο, τώρα πλημμύρα για δεύτερη φορά. Ο κόσμος έπαθε ζημιές. Τώρα ήταν το τελειωτικό. Δεν έδωσαν καμία σημασία, δεν έφτιαξαν τίποτα, δεν άνοιξαν τα ποτάμια, δεν έκαναν καθαρισμούς» είπε ο κ. Χρήστος στον ΣΚΑΙ.

«Θα έρθει ο κ. Αγοραστός να ζητήσει ψήφους πάλι, τον έχουμε στηρίξει και μας άφησε στο έλεος του Θεού, να πνιγούν όλα τα χωριά. Εδώ δεν ήρθε κανένας από εχθές. Τι πράγματα είναι αυτά;», ανέφερε. 

«Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες σε Μικρό και Μεγάλο Ευίδριο. Σε σπίτια, χωράφια, αποθήκες, δεν έμεινε τίποτα. Ο κόσμος δεν έχει δεύτερο παντελόνι να αλλάξει. Μηχανές, τρακτέρ, αυτοκίνητα, σπίτια, αυλές, τίποτα! Δεν έχει ο κόσμος δεύτερο εσώρουχο να αλλάξει!», είπε εκνευρισμένος ο κ. Χρήστος. 

«Ντρέπομαι το 2023 να υπάρχουν τέτοια πράγματα! Το '50 δεν υπήρχαν τέτοια πράγματα. Θα έρθει ο Αγοραστός και οι βουλευτές με τις γραβάτες και θα πουν μ...», φώναξε ο κάτοικος στην κάμερα και βγήκε εκτός εαυτού, εμφανώς αγανακτισμένος. 

«Ο Αγοραστός αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι στη φυλακή» είπε άλλος κάτοικος του χωριού. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA