Θεωρείται ο «πατέρας» της προστασίας προσωπικών δεδομένων, ο άνθρωπος που τα έβαλε με τον ψηφιακό ολοκληρωτισμό.
Ο λόγος για τον Σπύρο Σημίτη, αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος καθιέρωσε στη νομοθεσία της Γερμανίας και στη συνέχεια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Σε μια εποχή που ο συγκεκριμένος τομέας ήταν άγνωστος, αναγνωρίστηκε ως διεθνούς κύρους νομικός και πρωτοπόρος στους συγκεκριμένους τομείς.
Ως καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης έγραψε και εργάστηκε σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και διεθνείς επιτροπές στην Γερμανία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.
Διαβάστε περισσότερα στη mixanitouhronou.gr
- Ο Τραμπ έκανε τη νύχτα-μέρα: Η ανύπαρκτη ιστορία που παρουσίασε ως πραγματικό γεγονός
- Η νέα ημερομηνία των εκλογών, η εκτίμηση του Ανδρουλάκη και τα καλά νέα για το βουνό των Θεών
- Οι κοσμογονικές αλλαγές στον ΑΝΤ1 και η «Σιδηρία Κυρία» που βρίσκεται μια ανάσα μακριά
- Ένας κεντρικός χαρακτήρας της Οδύσσειας του Νόλαν δεν υπάρχει πουθενά στον Όμηρο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.