Μενού
hioni olympos
Χιόνια στον Όλυμπο | Facebook/Forecast Weather Greece
  • Α-
  • Α+

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στον Όλυμπο, ντύνοντας «στα λευκά» τις κορυφές του βουνού από τα ξημερώματα της Πέμπτης (02/11).

Το γεγονός κατέγραψαν μετεωρολογικές σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως σημειώνεται, πρόκειται για «φρέσκο» χιόνι στον Όλυμπο και σε υψόμετρο 2650 μέτρων, που αποτελεί το «πρώτο της φετινής σεζόν».

Επιδείνωση του καιρού

Στο μεταξύ, η κακοκαιρία «Π» ήδη δείχνει «τα δόντια της» καθώς πλήττει τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη (02/11), προβλέπονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες καταγράφονται τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «Π»

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Παρασκευή (03/11), αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες στα δυτικά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν λίγες βροχές.

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει τους 24 με 26 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA