Μενού
Στάνλεϊ Τζόνσον
Στάνλεϊ Τζόνσον | Glomex
  • Α-
  • Α+

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρας του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, σχολίασε την απόφαση του νυν πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Τζόνσον σχολίασε αυτή την απόφαση, θεωρώντας πως η μόνη βάση για την επίλυση του ζητήματος είναι ο διάλογος μεταξύ των δύο κρατών, καθώς έχει έρθει ο καιρός για την σύναψη μίας ουσιαστικής συμφωνίας.

«Ήρθε ο καιρός να επιστρέψουν τα Γλυπτά»

Ο ΣτάνλεΊ Τζόνσον συγκεκριμένα δήλωσε: «Λυπάμαι πραγματικά που ο πρωθυπουργός δεν ήταν δυνατόν να δει τον κ. Μητσοτάκη χτες. Θα ήταν μία μεγάλη βοήθεια να έχουμε μία εικόνα για το τι έχει ειπωθεί σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε τέτοιου είδους συζητήσεις, γιατί μας υποχρεώνει η UNESCO».

«Πιστεύω έχει έρθει ο καιρός να υπάρξει μία συμφωνία προκειμένου αυτά τα υπέροχα Γλυπτά να επιστρέψουν στην Αθήνα. Είναι μία ακρότητα το να υπάρχει αυτή η διαφορά τόσα χρόνια με το Λονδίνο», τόνισε.

Πρόσθεσε επίσης πως ««Βρίσκομαι στην Αθήνα τόσα χρόνια και έχω γίνει δέκτης της φιλίας αυτής. Νομίζω πως είναι ένα εύκολο πρόβλημα που μπορεί να λυθεί. Έχει έρθει ο καιρός να πούμε εάν θα ήταν σωστό ή λάθος να στείλουμε πίσω τα Γλυπτά. Σήμερα η Αθήνα έχει ένα υπέροχο μουσείο και είναι ξεκάθαρο για εμένα πως τα Γλυπτά πρέπει να επιστρέψουν μαζί με όλα τα υπόλοιπα Γλυπτά που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο».

Σχολίασε κατόπιν για την λύση που θα μπορούσε να προσφέρει η τεχνολογία στο ζήτημα: «Θα μπορούσαμε να κρατήσουμε εδώ στη Βρετανία ένα ολόγραμμα των Γλυπτών και να τα επιστρέψουμε πίσω. Θα ήταν και μία υπέροχη ευκαιρία για το Ηνωμένο Βασίλεια να πούμε πως "οκ, φύγαμε από την ΕΕ", αλλά μια συμφωνία με την "καρδιά" της Ευρώπης θα ήταν μία φανταστική συμβολική κίνηση. Δεν θα ήταν απλώς το ότι επιστρέφουμε τα Γλυπτά στην Ελλάδα, αλλά στην "καρδιά της Ευρώπης"».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA