Μενού
evros-metanastes
Μετανάστες στον Έβρο | shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η ΕΛΑΣ αναζήτησε σήμερα τον άνδρα που εμφανίζεται στο νέο βίντεο να «συλλαμβάνει» μετανάστες στον Έβρο, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το συγκεκριμένο άτομο είχε ταυτοποιηθεί νωρίτερα ως εμπλεκόμενος στο περιστατικό. 

Ο αναζητούμενος εμφανίστηκε λίγο αργότερα, με τον συνήγορό του, στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης, ενώ ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας και διέταξε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση του περιστατικού. 

«Η Ελλάδα είναι ισχυρό κράτος δικαίου. Είναι συντεταγμένη πολιτεία, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Αυταπατώνται οικτρά όσοι θεωρούν ότι μπορούν να υποκαταστήσουν την Πολιτεία και τις Αρχές της, ερμηνεύοντας τους νόμους κατά το δοκούν», σημειώνουν οι πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τι ισχυρίστηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας εξετάστηκε, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Ισχυρίστηκε ενώπιον των Αρχών ότι απλώς τραβούσε το βίντεο.

Την ίδια ώρα όμως κανείς από τους υπόλοιπους που είτε εμφανίζονται είτε ακούγονται στο βίντεο -μετανάστες και αυτόκλητοι «σερίφηδες»- δεν έχει εντοπιστεί.

Το νέο βίντεο

Στo νέο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, φαίνεται και ακούγεται ένας άνδρας, μαζί με πιθανότατα άλλους δύο άνδρες, να έχουν ρίξει στο έδαφος τέσσερις ανθρώπους. Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών φαίνεται να είναι χτυπημένος, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί πλήρως.

Στο βίντεο ακούγεται ο εν λόγω άνδρας, ντυμένος με στρατιωτικά ρούχα, να λέει επανειλημμένα στο βίντεο πως έπιασε «άλλους 4 καλούς επενδυτές» και αναρωτιέται «πού είναι οι Αρχές».

Το νέο βίντεο, η ημερομηνία του οποίου δεν έχει διασταυρωθεί πλήρως, έρχεται μετά το περιστατικό που σημειώθηκε λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη, όπου ένας άνδρας κρατούσε στο τρέιλερ του αυτοκινήτου του 13 μετανάστες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA