Μενού
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Ηλεκτρικό λεωφορείο του ΟΣΥ | Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
  • Α-
  • Α+

Το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ Α.Ε. στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, όπου βρίσκεται πλέον το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο, επισκέφθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Συνολικά 250 ηλεκτρικά λεωφορεία θα αφιχθούν τον Μάρτιο και προγραμματίζεται να αρχίσουν δρομολόγια, το αργότερο τον Μάιο. Τα 140 θα κυκλοφορήσουν στην Αθήνα και τα υπόλοιπα 110 στη Θεσσαλονίκη. 

Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο υποβάλλεται στις απαραίτητες τεχνικές δοκιμές, προκειμένου να γίνει άμεσα η ενσωμάτωση των υπόλοιπων στο στόλο των ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ. Μάλιστα πραγματοποιήθηκε και δοκιμαστική διαδρομή του οχήματος εντός του χώρου του αμαξοστασίου.

«Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο ήρθε στην Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα στις αρχές Μαρτίου. Έτσι ώστε μαζί με τις εγκαταστάσεις, μαζί με τους σταθμούς φόρτισης που ήδη ξεκίνησαν να υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και θα ακολουθήσουν στην Αθήνα, να είναι εν λειτουργία, το σύνολο αυτών των λεωφορείων, τους επόμενους μήνες. Όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί. Έτσι ώστε να βελτιώσουμε τον στόλο των λεωφορείων, να μειώσουμε την ηλικία, τον μέσο όρο ηλικίας αυτών, να εξυπηρετήσουμε τα ΑμεΑ που σήμερα υφίστανται ένα σημαντικό πρόβλημα, αφού το 39% του στόλου δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει, αλλά και ταυτόχρονα, να αποδείξουμε πως οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κατευθύνονται τελικά στον πολίτη, κατευθύνονται στη μεσαία τάξη, κατευθύνονται σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο σηματοδοτεί την πορεία μας προς τις μεταφορές του 2030. Τα ηλεκτρικά λεωφορεία μπορεί να αλλάξουν την καθημερινότητα όλων μας, χρειάζονται όμως μια ειδική φροντίδα για να φέρουν στον τόπο μας αυτό που του αναλογεί και του αρμόζει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», ανέφερε η αρμόδια Υφυπουργός για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Τα ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία έχουν μήκος 12 μέτρα, ενώ στη σύμβαση προβλέπεται επίσης η προμήθεια ανεξάρτητων σταθερών φορτιστών αργής φόρτισης, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα αμαξοστάσια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, καθώς και 7 κινητών μονάδων (συστημάτων συσσωρευτή – ταχυφορτιστή), με κατάλληλη διαμόρφωση και εξοπλισμό για τη φορητή εξυπηρέτηση ηλεκτρικών λεωφορείων, σε περίπτωση ανάγκης επιτόπου φόρτισης.

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA