Αποχωρούν οι αγρότες από το Σύνταγμα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας. «Θα επιστρέψουμε στα μπλόκα σε περίπου μία ώρα», είπε ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ, ενώ υπογράμμισε ότι «όλα είναι ανοιχτά» όσον αφορά το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Ο κ. Μαρούδας ανέφερε ότι η αναχώρηση θα γίνει περίπου στις 11, ενώ υπογράμμισε ότι χθες πραγματοποιήθηκε ένα μαζικό συλλαλητήριο, το οποίο ανέδειξε τα ζητήματα των αγροτών και ότι η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα υπήρξε πρόταση για παραμονή των τρακτέρ μπροστά στη Βουλή για ένα ακόμα 24ωρο.
«Θέλουμε η κυβέρνηση να δώσει πολιτικές λύσεις και όχι μόνο να ξύσει τον πάτο του βαρελιού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρούδας, ενώ επισήμανε ότι τα βλέμματα των αγροτών της πλημμυρισμένης Θεσσαλίας είναι η νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το επόμενο διάστημα.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας είπε ότι την απόφαση της συνέχισης των μπλόκων θα την λάβουν οι αγρότες στις συνελεύσεις που θα ακολουθήσουν, ενώ τόνισε ότι ο αγώνας των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα θα είναι μακροχρόνιος, καθώς «δεν ικανοποιήθηκαν βασικά μας αιτήματα».
Αναχωρούν οι αγρότες στις 11 - Το δρομολόγιο που θα ακολουθήσουν
Μέχρι αυτή την ώρα πάνω από 130 τρακτέρ παραμένουν επί της λεωφόρου Αμαλίας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η διέλευση των οχημάτων ήδη από το απόγευμα της Τρίτης.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, από τις 11 το πρωί και μετά θα αναχωρήσουν σταδιακά τα τρακτέρ και θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή με αυτή της άφιξής τους. Θα αναχωρήσουν δηλαδή από:
- Πανεπιστημίου
- Αγ. Κωνσταντίνου
- πλ. Καραϊσκάκη
- Αχιλλέως
- Αθηνών
- Κηφισός
- Εθνική Αθηνών - Λαμίας
- Φωτιά σε μπισκοτοβιομηχανία στα Τρίκαλα: Εικόνες απόλυτης καταστροφής από το σημείο
- Η θεωρία συνωμοσίας για τον... κορονοϊό που συνδέθηκε με τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ
- Δήμητρα Λιάνη: Η αντίδρασή της στο άκουσμα του θανάτου της Αναστασίας Αθήνη
- Γιώργος Λιάγκας: Του έκλεισε το τηλέφωνο ο Μιχάλης Γιαννάκος - «Μου έκανε τη μούρη κρέας. Άντε από ‘δω!»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.