Μενού
Αγρότες στη Λάρισα
Αγρότες στη Λάρισα | onlarissa.gr
  • Α-
  • Α+

Οι αγρότες του μπλόκου στον Ε65 μπήκαν στο κέντρο της Καρδίτσας ενώ οι αγρότες από τη Χαλκιδική απέκλεισαν την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, στον κόμβο των Μουδανιών. Διαμαρτυρίες με τρακτέρ και στο κέντρο της Λάρισας από αγρότες που διανυκτερεύουν. 

Σύμφωνα με το OPEN, οι αγρότες προαναγγέλλουν καταλήψεις σε εφορίες και τράπεζες αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Σημειώνεται ότι οι αγρότες αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων μέχρι την Τρίτη, οπότε έχει οριστεί η συνάντηση της 15μελούς επιτροπής των αγροτών με τον πρωθυπουργό.

Τρακτέρ στο κέντρο της Καρδίτσας και στη Λάρισα

Την Παρασκευή (9/2) τα τρακτέρ έφτασαν στο κέντρο της Καρδίτσας για πορεία διαμαρτυρίας. Με μαύρες σημαίες, με ελληνικές σημαίες και κόρνες οι αγρότες βρέθηκαν στην «καρδιά» της πόλης. 

Οι αγρότες έχυσαν γάλα, έριξαν σανό και σιτάρι στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ανάλογη εικόνα επικράτησε και στην πλατεία της Λάρισας, όπου οι αγρότες θα διανυκτερεύσουν.  Δείτε βίντεο από την «επέλαση» των τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισσας, από το onlarissa.gr

Τα αιτήματά τους

  1. Θεσμοθέτηση νόμου αγροτικού πετρελαίου
  2. 7 λεπτά / κιλοβατώρα το αγροκτηνοτροφικό ρεύμα σταθερά
  3. Αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ
  4. Αύξηση ποσών ευρωπαϊκών κονδυλίων στις αποζημιώσεις που δεν καλύπτει ο ΕΛΓΑ deminimis
  5. Έλεγχοι από την κυβέρνηση για ελληνοποιήσεις προϊόντων στα τελωνεία
  6. Κατάργηση ΦΠΑ στα εφόδια και στις ζωοτροφές
  7. Έργα υποδομής αντιπλημμυρική προστασία

Η επιτροπή των αγροτών 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των αγροτών, οι οποίοι θα δώσουν το παρών στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, θα αποτελείται από 15 παραγωγούς από συγκεκριμένα σημεία της χώρας.

Ειδικότερα, στην επιτροπή συμμετέχουν έξι αγρότες από τον Έβρο και τη Μακεδονία, έξι από Θεσσαλία μέχρι Βόλο, δύο από Στερεά Ελλάδα και ένας από Πελοπόννησο. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA