Μενού
moro
Βρέφος | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η Εθνική Αρχή της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ανακοίνωσε την ασφαλή μεταφορά του γεννητικού υλικού και των σχετικών αρχείων από την Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τράπεζα Κρυοσυντήρησης «Ιδιωτικό ιατρείο Ι. Γιακουμάκη και Σια  ΕΕ», με διακριτικό τίτλο «Μεσογειακό Ιατρείο Γονιμότητας» (Ζυμβακακήδων 24 και Μπότσαρη – Χανιά) στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «ο Άγιος Γεώργιος». Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα εκδοθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ανακοίνωση για το κοινό. 

Η Αρχή έχει ήδη προχωρήσει στην προσωρινή, εξάμηνη ανάκληση της άδειας λειτουργίας του «Μεσογειακού Ιατρείου», που βρίσκεται υπό δικαστική έρευνα για  εμπορία βρεφών και παράνομες υιοθεσίες.

Για την υπόθεση κατηγορούνται οκτώ άτομα ενώ έχουν προφυλακιστεί τέσσερις, ανάμεσά τους ο 73χρονος γυναικολόγος, ιδιοκτήτης της κλινικής και φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος και ο 44χρονος εμβρυολόγος, φερόμενος ως υπαρχηγός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.