Μενού
Καραμπίνα
Δάχτυλο στην κάννη όπλου | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ολοένα και περισσότερα είναι τα περιστατικά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και σχετίζονται με θανάτους από οπλοκατοχή, με το τελευταίο μάλιστα να καταγράφεται πριν από δύο ημέρες στον Άγιο Παντελεήμονα.

Όπως αναφέρει, όμως, το Action24 το πλαίσιο για τη χορήγηση –νόμιμα– όπλου θα γίνει πιο αύστηρο σε σχέση με το παρελθόν. Μάλιστα, τα τελευταία στοιχεία για τα όπλα, για τα οποία έχει έκδοθει νόμιμη άδεια χρήσης και κατοχής, και οι δη καραμπίνες ανέρχονται σε 1.000.000.

Σε ό,τι αφορά περισσότερα στοιχεία για την οπλοκατοχή, έχει εκδοθεί νόμιμη άδεια χρήσης και για 4.500 σκοπευτικά όπλα και όπλα προστασίας. Η εξέταση του πλαισίου από τους κυβερνητικούς φορείς αναμένεται να γίνει πιο αύστηρα, καθώς υπάρχουν αρκετά «κενά» στις δικλείδες ασφαλείας για την κατοχή όπλου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ψυχιατρική γνωμάτευση για την οπλοκατοχή, η οποία έχει διάρκεια μία δεκαετία και συχνά δεν ανανεώνεται απ' όσους έχουν το δικαίωμα να φέρουν. Εξετάζεται, επίσης, στο ίδιο πλαίσιο ασφαλείας, πριν την πώληση του όπλου, να πραγματοποιείται μία βαλλιστική εξέταση, έτσι ώστε να αποκτάει (σ.σ. το όπλο) τη δική του «ταυτότητα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.