Μενού
nea-filadelfeia
Συλληφθέντες χούλιγκαν για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ακόμα 40 κατηγορούμενοι χούλιγκαν -39 Κροάτες και ένας Έλληνας- οδηγούνται σήμερα ενώπιον των ανακριτικών αρχών για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που κατέληξαν στη στυγερή δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.

Οι πρώτοι 30 που απολογήθηκαν χθες -28 Κροάτες, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός- προφυλακίστηκαν. Όλοι αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο και υποστήριξαν ότι βρέθηκαν στο σημείο είτε τυχαία είτε για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους στο γήπεδο «Αγιά Σοφιά ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ».

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σήμερα αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία λήψης γενετικού υλικού (DNA) από τους κατηγορούμενους.

Οι υπόλοιποι, από τους συνολικά 105 συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον ανακριτή αύριο Κυριακή. 

Τι ισχυρίστηκαν οι χούλιγκαν

Οι Κροάτες κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν πως δεν είχαν μαχαίρια και πως δεν πήγαν στο σημείο με πρόθεση να επιτεθούν στους οπαδούς της ΑΕΚ αλλά για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους.

Ο 22χρονος κατηγορούμενος Αλβανικής καταγωγής υποστήριξε πως βρέθηκε στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας για δουλειά ενώ ο 27χρονος Έλληνας επιχειρηματίας είπε πως βρισκόταν εκεί επειδή είχε ραντεβού με πρόσωπο από το οποίο θα αγόραζε μοτοσυκλέτα. Πήγε στο σημείο της συμπλοκής όταν άκουσε την φασαρία από περιέργεια.

Το Σάββατο (12/08) απολογούνται άλλοι 30 κατηγορούμενοι ενώ την Κυριακή (13/08) θα απολογηθούν οι τελευταίοι 45 κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

«Πήγαμε για την προπόνηση»

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ένας εκ των κατηγορουμένων στο υπόμνημά του:

«Είχαμε μεταβεί στο γήπεδο OPAP ARENA Αγία Σοφία, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την προπόνηση της ομάδας μας DINAMO ZAGREB την προηγούμενη ημέρα του αγώνα με την ΑΕΚ, για τον οποίο αγώνα δεν είχαμε εξασφαλίσει εισιτήρια, κατόπιν της απαγόρευσης της UEFA και απροσδόκητα βρεθήκαμε αναμεμειγμένοι σε εκτεταμένα, βίαια επεισόδια και έκτροπα που ελάμβαναν χώρα τουλάχιστον για μισή ώρα, χωρίς την έγκαιρη επέμβαση της αστυνομικής αρχής…Οι αστυνομικές δυνάμεις μας ακολούθησαν και φοβισμένοι από την ένταση και τα καπνογόνα που έριχναν Έλληνες φίλαθλοι, τελικά μας ακινητοποίησαν και στη συνέχεια μας συνέλαβαν».

Ισχυρίζεται δε πως «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω λόγω της απόστασης ποιος πραγματικά έπληξε με αιχμηρό αντικείμενο, μαχαίρι τον άτυχο Μιχάλη Κατσουρή, αποτρόπαια πράξη, για την οποία λυπηθήκαμε βαθύτατα».

Η απολογία του Αλβανού

Ο 22χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, στην κατοχή του οποίου εντόπισαν οι αρχές έναν αναδιπλούμενο σουγιά, υποστηρίζει στο υπόμνημά του ότι βρέθηκε στην περιοχή για δουλειά. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των αρχών ως ένας εκ των υπόπτων για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη.

«Είμαι ηλεκτρολόγος. Στις 7/8/2023, ήμουν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας για δουλειά. Τελείωσα αργά τη δουλειά. Είχα δώσει ραντεβού με την κοπέλα μου στο σταθμό ΗΣΑΠ «ΠΕΡΙΣΣΟΣ» για να συνεχίσουμε με τρένο με κατεύθυνση τον Πειραιά, με σκοπό να φτάσουμε στο Γαλάτσι. Η κοπέλα μου ήρθε για μια εβδομάδα από Άνδρο…Όσο περίμενα έξω από το σταθμό, άκουσα φωνές, εκρήξεις και φωτοβολίδες και πήγα να δω τι γίνεται. Δεν συμμετείχα στα επεισόδια».

Για το μαχαίρι που βρέθηκε πάνω του, υποστηρίζει ότι το είχε για τη δουλειά του.

«Ο αναδιπλούμενος σουγιάς που βρέθηκε επάνω μου, είναι για τη δουλειά μου. Το χρησιμοποιώ στη δουλειά μου. Δεν είμαι οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟ, είμαι απλός φίλαθλος. Πηγαίνω στο γήπεδο, με τον πατέρα μου και τον αδερφό μου, όποτε βρίσκω φθηνά εισιτήρια. Ζήτω να γίνει άρση απορρήτου των επικοινωνιών μου, να ελεγχθεί το κινητό μου και να μου πάρουν δείγμα dna, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν έχω καμία σχέση με τα όσα με κατηγορούν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA