Μενού
astynomia
Αστυνομία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στον ανακριτή Πειραιά οδηγείται σήμερα το απόγευμα ο 42χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι υπέβαλε σε βασανιστήρια ΑμΕΑ και μετέδιδε «ζωντανά» τις σκηνές μέσω διαδικτύου σε συνδρομητές. Μία υπόθεση που έχει σοκάρει τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και όλους όσοι ασχολούνται με τα εγκλήματα μέσω διαδικτύου. Ωστόσο, υπάρχουν μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση όπως γιατί τα βίντεο με τις απάνθρωπες εικόνες παραμένουν ακόμα προσβάσιμα και σήμερα σε ενδιαφερόμενους.

Ο 42χρονος κατηγορείται ότι με το πρόσχημα της δοκιμασίες υπέβαλε σε βασανιστήρια τα θύματα του με στόχο αποκλειστικά και μόνο το κέρδος καθώς μπορούσε να κερδίζει από δυο έως και τέσσερις χιλιάδες ευρώ από τους θεατές. Σε ένα από τα βίντεο ο 42χρονος ξυρίζει με μηχανή το κεφάλι 21χρονης με κάποιους από τους συνδρομητές και τον επικροτούν για την πράξη του. Σε μια άλλη σκηνή χτύπησε άγρια έναν άντρα και επιδείκνυε στην κάμερα τα τραύματα που προκάλεσε.

Σύμφωνα με τα θύματα του ο 42χρονος είχε καταρτίσει συγκεκριμένο τιμοκατάλογο για τις δοκιμασίες στις οποίες τα επέβαλε. Ενδεικτικά για γιαούρτωμα 30 ευρώ και για χτύπημα με τέιζερ 200 ευρώ. Ανάλογα με την αγριότητα της «δοκιμασίες» κυμαίνονταν και τα χρήματα. Πληροφορίες αναφέρουν πως συνδρομητές είχαν κάνει αναφορές για το περιεχόμενο των βίντεο του 42χρονου ωστόσο η πλατφόρμα που τα φιλοξενεί τα διατηρεί ακόμα ενεργά.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες συνολικά 22.000 συνδρομητές παρακολουθούσαν αυτές τις σκηνές ενώ ανάμεσα στα σχόλια ήταν: «Είναι άρρωστο να βλέπει κανείς τέτοια βίντεο. Κρίμα!». Κάποιοι άλλοι έγραφαν: «Επικό live αυτό» και «το ευχαριστήθηκε η ψυχή μου». Δύο από τα θύματα κακοποίησης του μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS στο Mega για τα όσα βίωσαν.

«Αυτά τα βασανιστήρια πρέπει να σταματήσουν. Δεν ήταν σωστά αυτά που έχουν γίνει. Δεν είναι κακός άνθρωπος, μας βοήθησε», είπε ένας εκ των δύο. «Αυτό πρέπει να σταματήσουν γιατί είναι επικίνδυνα. Εμείς τα κάναμε με τη θέλησή μας αυτά. Όταν εγώ είπα όχι, ότι δεν θέλω να το κάνω, δεν το έκανε και δεν μας ανάγκαζε. Εμένα με βοήθησε πολύ, δεν είναι για φυλακή», είπε ένας ακόμη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA