Μενού
moro
Βρέφος | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα οι γονείς του βρέφους το οποίο έχασε τη ζωή του στη Κω και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή αιτία θανάτου ήταν η ασφυξία διά κατάποσης τροφής. Και οι δυο κατηγορούνται για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες κατά την νεκροψία – νεκροτομή διαπιστώθηκε πως το μωρό δεν έφερε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης ενώ οι αμυχές και οι γρατζουνιές που είχε δημιουργήθηκαν κατά το παρελθόν και δεν είναι μιας ημέρας. Επίσης επρόκειτο να εξεταστεί από γιατρούς και το δίχρονο αδελφάκι του.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ του Σαββάτου η 20χρονη μητέρα του παιδιού διαπίστωσε ότι η ανήλικη κόρη της είχε χάσει τις αισθήσεις της. Προσπάθησε να τη συνεφέρει ενώ ταυτόχρονα φώναζε για βοήθεια. Ένοικοι της πολυκατοικίας που διαμένει η οικογένεια στη Κω έτρεξαν στο σπίτι της για να τη βοηθήσουν. Ακολούθως η 20χρονη κάλεσε το ΕΚΑΒ και παράλληλα ένοικος της πολυκατοικίας προσπάθησε να παρέχει τις πρώτες βοήθειες. Λίγο αργότερα στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο και οι διασώστες διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν ανέπνεε και εφάρμοσαν τα σχετικά πρωτόκολλα ανάνηψης. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά το μωρό μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κω όπου οι εφημερεύοντες γιατροί διαπίστωσαν την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών, το βρέφος κατέληξε στις 20.45 του Σαββάτου.

Τι εξετάζουν οι αστυνομικοί στην Κω

Ακολούθως οι γιατροί παρατήρησαν ότι το βρέφος έφερε εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος του και ότι υπήρχαν πιθανά σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω που ενημερώθηκαν για τον θάνατο του μωρού πήγαν στο νοσοκομείο όπου κατά το μακροσκοπικό έλεγχο της σωρού επιβεβαίωσαν όσα ανέφεραν οι ιατροί. Μετά οι αστυνομικοί προσήγαγαν τους γονείς του μωρού οι οποίοι φέρονται να υποστήριξαν προφορικά ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας δύο ετών, είτε από κάποια ατυχήματα, ενώ σχετικά με τα σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης δήλωσαν άγνοια.

Λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού δόθηκε άμεσα παραγγελία για άμεση νεκροψία – νεκροτομή του βρέφους στην ιατροδικαστική υπηρεσία Ρόδου ενώ στο πλαίσιο της έρευνας οι αστυνομικοί πήραν 10 καταθέσεις από γιατρούς και γείτονες ενώ έγινε αυτοψία στην οικία της οικογένειας προκειμένου να ερευνηθεί το περιβάλλον στο οποίο ζούσαν τα παιδιά. Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών έχει μπει ο 21χρονος πατέρας καθώς στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για πορνογραφία ενώ στο κινητό τηλέφωνο του εντοπίστηκαν ίχνη αναζήτησης υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA