Στις 11:00 αναμένεται να απογειωθεί ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας με προορισμό τη Βηρυτό και αποστολή τον επαναπατρισμό Ελλήνων και Κύπριων από τον Λίβανο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στη λίστα επιβατών μέχρι τώρα περιλαμβάνονται 60 ονόματα.
Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, δεν έχει υπάρξει τάση μαζικής φυγής από τους περίπου 3.500 πολίτες με ελληνικό διαβατήριο και τα 1.000 συνδεόμενα μέλη.
Το C-130 θα παραμείνει στη Βηρυτό για περίπου μία ώρα και στις 12:00 θα αναχωρήσει με προορισμό αρχικά τη Λάρνακα της Κύπρου και στη συνέχεια την Αθήνα.
Επίσης, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να παρασχεθεί συνδρομή προς Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να αναχωρήσουν από το Λίβανο.
Νέες επιθέσεις στη Βηρυτό
Υπενθυμίζεται ότι νέοι ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί εξαπολύθηκαν τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στη Βηρυτό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι.
Είχαν προηγηθεί χερσαίες μάχες στον νότιο Λίβανο, όπου οκτώ στρατιωτικοί του Ισραήλ σκοτώθηκαν.
- Τίνα Μεσσαροπούλου κατά Λιάγκα με αφορμή το βίντεο με τον Τζώρτζογλου: «Ντράπηκε κι η ντροπή, παρωδία»
- Ανασχηματισμός: Τι σηματοδοτούν τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση - Ο πρωτογενής τομέας και οι αλλαγές στη ΝΔ
- Aυξάνεται κι άλλο η τιμή στο σουβλάκι: Αναμένεται να ξεπεράσει τα 4,5 ευρώ στην Αθήνα
- Ο καιρός στην Αθήνα: Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία τη Μεγάλης Εβδομάδας - Η εκτίμηση για βροχές
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.