Μενού
plimmires thessalia
Πλημμύρα στη Θεσσαλία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ανεβαίνει ο αριθμός των αγνοούμενων ανθρώπων στη Θεσσαλία, καθώς τα σωστικά συνεργεία και οι εθελοντές αναζητούν πλέον επτά άτομα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στους τέσσερις που είχαν ανακοινωθεί επίσημα προστέθηκαν ένας 58χρονος στο Πέτρινο Καρδίτσας, μια 85χρονη και ο γιος της 65 ετών στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας.

Στο τελευταίο χωριό ο όγκος του νερού είναι τεράστιος, ενώ η στάθμη δεν έχει μεταβληθεί, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο εισρέουν ύδατα από τον γειτονικό Παλαμά, όπου η κατάσταση είναι καλύτερη.

Συνολικά οι αγνοούμενοι από την κακοκαιρία σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης είναι:

  • Από 5-09-2023, αγνοείται ένας 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη Βόλου
  • Από 06-09-2023 αγνοείται ένας 77χρονος στο Πάλτση Πηλίου
  • Από 7-09-2023 αγνοούνται δύο Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου
  • Στις 09-09-2023, αγνοείται ένας ανάμεσα στους οικισμούς Άγιος Δημήτριος και Πέτρινο, στην Καρδίτσα
  • Στις 09-09-2023, αγνοούνται δύο άτομα (μια ηλικιωμένη 85χρονη και ο γιος της 65χρονος) στην περιοχή Μεταμόρφωση.

Εκκενώνονται δύο οικισμοί στη Λάρισα

Παράλληλα, δύο οικισμοί εκκενώνονται στη Λάρισα, καθώς τα νερά ανεβαίνουν επικίνδυνα, ενώ το 112 έστειλε δύο sms στους κατοίκους καλώντας τους να απομακρυνθούν.

Πρόκειται για τους οικισμούς Αλεξανδρινή και Ελευθέριο. Οι κάτοικοι του πρώτου χωριού καλούνται να εκκενώσουν προς Ομόλιο, ενώ όσοι βρίσκονται στον δεύτερο οικισμό θα πρέπει να κατευθυνθούν προς Λάρισα.

Απανωτά sms από το 112 σε Λάρισα και Μαγνησία

Νωρίτερα, απανωτά ήταν τα μηνύματα του 112 σε Λάρισα και Μαγνησία, καθώς υπάρχει κίνδυνος για νέες πλημμύρες. Μετά το προειδοποιητικό sms στους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή των Τεμπών, μηνύματα στάλθηκαν σε επιπλέον περιοχές των δύο νομών.

Στις συγκεκριμένες περιοχές έχει σημάνει συναγερμός, καθώς ο ποταμός Πηνειός και η λίμνη Κάρλα βρίσκονται σε οριακό σημείο, καθώς τα νερά απειλούν να πλημμυρίσουν τις γειτονικές περιοχές.

Πιο αναλυτικά, οι κάτοικοι σε Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργο, Μεσάγκαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί Λουτρό και Κουλούρα, Αναγγένηση, Μέλια, Μόδεστο, Πρόδρομος, Γλαύκη, Πλατύκαμπος, Ελευθέριο, Δήμητρα, Νεοχώρι, Νάματα, Καστρί, Κάτω Αμυγδαλή, Ριζόμυλο, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Αχίλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι, Μελισσά καλούνται να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Την ίδια ώρα, κλειστοί παραμένουν πολλοί δρόμοι σε Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα.

Αρτοποιός: 350 διασώσεις πολιτών από το πρωί

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε από τις 5 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 6 το πρωί του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου έχουν καταγραφεί 7.700 συμβάντα και έχουν γίνει 2.806 διασώσεις πολιτών.

Από τις 7 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου έχουν γίνει 350 διασώσεις πολιτών από επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι είναι συνεχείς και αδιάλειπτες οι επιχειρήσεις με ελικόπτερα και πλωτά μέσα για τις διασώσεις πολιτών, ενώ ακόμη και με drones γίνεται παροχή τροφής, νερού, κλινοσκεπασμάτων και ιατροφαρμακευτικού υλικού όπου δεν υπάρχει ευκολία πρόσβασης.

Tις τελευταίες ώρες ο ποταμός Πηνειός υπερχειλίζει στις χαμηλότερα υψομετρικά περιοχές και ειδικότερα όσο πλησιάζουμε στις εκβολές του. Πιο συγκεκριμένα προς της ανατολική και νότια πλευρά του δηλαδή στη δίοδο προς τη Λίμνη Κάρλα καθώς επίσης και στις βορειοανατολικές εκβολές του.

Νέος συναγερμός στη Λάρισα - Εκκενώνεται τμήμα της Νέας Σμύρνης

Την ίδια ώρα, νέος συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη της Λάρισας, με τον δήμο να καλεί σε εκκένωση μέρους της συνοικίας Νέας Σμύρνης. Την ίδια ώρα, απανωτά sms από το 112 έχουν λάβει οι κάτοικοι δεκάδων οικισμών τόσο του συγκεκριμένου νομού όσο και της Μαγνησίας.

Στην ανακοίνωσή του, ο δήμος Λαρισαίων αναφέρει: «Καλούνται οι κάτοικοι της Συνοικίας Νέας Σμύρνης Λάρισας να εκκενώσουν τις περιοχές δεξιά της οδού Σωκράτους από το ύψος της οδού Αώου και αριστερά της οδού Σωκράτους από το ύψος της οδού Πειρίθου μέχρι το τέλος της οδού Σωκράτους λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώνονται και των διακοπών ηλεκτροδότησης στην περιοχή».

«Στη συνοικία επιχειρούν διασωστικά συνεργεία με πλωτά μέσα για να συνδράμουν στην εκκένωση. Λειτουργεί δομή υποδοχής στο γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Λάρισας (Ηπείρου και Ανθ. Γαζή) Παρακαλούμε τους πολίτες να εφαρμόζουν τις οδηγίες των αρχών», αναφέρεται παράλληλα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA