Η κυβέρνηση εξετάζει τη θέσπιση μισθού ως οικονομικό κίνητρο για την είσοδο στις στρατιωτικές σχολές, μετά από τα «χαοτικά» κενά που σημειώθηκαν στους εγγεγραμμένους για το 2024.
Όπως αναφέρεται στο δελτίο του Alpha, υπάρχει ενδεχόμενο να οριστεί μισθός 600 ευρώ, για να καλυφθούν οι κενές θέσεις στις σχολές Ευελπίδων, Ικάρων, ναυτικών δοκίμων και υπαξιωματικών, που ανήλθαν φέτος σε 450.
Ο μισθός έρχεται μεταξύ ενός ευρύτερου «πακέτου» μέτρων για τη διευκόλυνση εισόδου στις σχολές, που περιλαμβάνουν:
- Δυνατότητα για δήλωση στρατιωτικών σχολών από κάθε επιστημονικό πεδίο
- Αύξηση μισθού των σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές από τα 150 στα 600 ευρώ
- Αναβάθμιση υποδομών και λοιπά κίνητρα που δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί
Την ερχόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια με τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, όπου θα θιχτεί και το εν λόγω θέμα.
- Αποστολία Ζώη: Με ράστα μαλλιά στη Ζανζιβάρη - «Νιώθω σαν βασίλισσα της ζούγκλας»
- Συγκλονίζει Έλληνας κάτοικος στο Νεπάλ: «Αποκολλήθηκε βράχος από τον παγετώνα και πήρε σβάρνα χωριά, γέφυρες, σχολεία»
- Δημήτρης Κόκοτας: «Καταλάβαινε, αντιδρούσε, δεν υπήρξε μέρα που δεν πήγα να τον δω», λέει η σύζυγός του
- Συνέλαβε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τον Λεωνίδα στο «10 Λεπτά Κήρυγμα»;
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.